[AUDIO-VIDEO] Sprinterul reşiţean Cristian Roiban încheie sezonul cu o medalie balcanică!

Pentru tânărul sprinter Cristian Roiban, ultima şi cea mai tare competiţie a sezonului a fost Campionatul Balcanic de seniori. Evenimentul sportiv adresat celor mai valoroşi atleţi din acest spaţiu geografic s-a desfăşurat în România, pe Cluj Arena, şi a reunit la start peste 300 de sportivi din 12 ţări. Între reprezentanţii României s-a aflat şi Cristian Roiban, care a luat startul în proba de ştafetă 4×100 m. Sportivul legitimat la CS Universitatea Reşiţa a alergat în primul schimb, aducându-şi aportul la medalia de bronz cucerită de cei mai rapizi alergători români ai momentului. E un rezultat care încheie fericit un sezon dificil, spune profesorul Octavian Bârsanu, antrenorul talentatului vitezist.

„La Cluj-Napoca au avut loc Campionatele Balcanice adresate seniorilor, unde sportivul Cristian Roiban a reușit să obțină un loc trei cu ștafeta de 4×100 metri a României, cu un timp de 40 de secunde și 55 de sutimi. A fost un sezon diferit față de cele pe care le-am avut până acum, deoarece a durat puţin mai mult din cauza situației create de pandemie, dar pot spune că s-a încheiat cum nu se poate mai bine, cu două medalii la tineret și o medalie balcanică la seniori”, a spus antrenorul Octavian Bârsanu.

Mulţumit de cursă şi de rezultat s-a arătat şi proaspătul medaliat balcanic:

“A fost un concurs foarte greu, dar şi foarte frumos. O competiţie foarte bine organizată, din toate punctele de vedere. Am participat la ştafeta de 4×100 m, în cadrul căreia am alergat în primul schimb, şi am abordat cursa cu speranţe la o medalie. Toate ţările au avut sportivi puţin mai buni ca noi, şi cred că ei s-au antrenat mai mult pe timpul pandemiei, în comparaţie cu noi. Sunt foarte bucuros pentru toate medaliile din acest sezon. Nu m-aş fi gândit niciodată că aş putea să cuceresc două medalii la Naţionale şi una balcanică la seniori, a declarat Cristian Roiban.

Pentru sportivul reşiţean urmează o perioadă de revenire de numai o săptămână, după care vor începe antrenamentele pentru următorul sezon de iarnă.

De același autor

Related Articles