Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au făcut tot posibilul ca să găsească tratamentul adecvat pentru cei doi bolnavi infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane HIV dar şi cu noul coronavirus.

În acest moment, preşedintele Asociaţiei anti HIV Inocenţă şi Speranţă din Reşiţa are detalii dar despre aceste două cazuri care au câştigat, în final lupta cu acest COVID-19 însă există posibilitatea să mai existe şi alte persoane cu HIV infecatate şi cu SARS CoV 2 susţine Petrică Agape.

Am avut câteva cazuri dar se păstrează confidenţialitatea. Eu cunosc două cazuri care au fost tratate la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi au reuşit să lupte cu COVID 19 graţie medicilor de la Spitalul Judeţean Reşiţa. Pentru HIV, aici avem noroc cu doamna doctor infectionistă de la Reşiţa care se ocupă cu foarte mare grijă de acesti bolnavi, tratamentul lor nu a fost întrerupt în această perioadă de pandemie, nu au fost probleme şi posibil să mai fie şi alte cazuri care să fie şi infectate cu SARS CoV 2 dar, despre care nu am informaţii”, ne-a declarat Petrică Agape.

Pacientii cu HIV fac şi ei parte din categoria de risc şi trebui să se protejeze cu multă atenţie, să poarte masca, să păstreze distanţa socială şi să-şi administreze medicamentele la timp. Tratamentul retroviral în cazul lor ţine sub control virusul HIV însă nu grantează că aceşti bolnavi sunt protejaţi şi împotriva SARS CoV 2.

Cei care nu reuşesc să controleze virusul HIV şi au o imunitate scăzută se pot infecta si cu noul coronavirus iar unele cazuri chiar pot fi dramatice ne-a declarat preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Un lucru este cert, în lume până la această oră nu au fost efectuate studii pertinente a unei confecţii HIV cu SARS CoV 2.