[AUDIO] Momente grele pentru ACS Banat Girls. Daniel Amariei: “Sperăm ca toate aspectele negative să ia o turnură bună până la meciul de sâmbătă”

Problemele echipei feminine de fotbal ACS Banat Girls au început încă de la primul meci disputat în Liga I. Cu cinci fete depistate pozitiv la testarea anti-COVID, nou-promovata din Reşiţa n-a avut nicio şansă în faţa puternicei formaţii Fortuna Becicherecu Mic, una dintre candidatele la titlu. Iar etapa a doua a adus alte necazuri: meciul de la Odorhei al reşiţencelor a fost devansat cu o zi, pentru a permite fetelor chemate la lotul naţional să se încadreze în calendarul de pregătire al tricolorelor. Numai că acest lucru a dat peste cap programul formaţiei ACS Banat Girls, care n-a mai reuşit să facă în timp util testele prevăzute în protocolul medical. Consecinţa a fost aceea că Banat Girls nu s-a prezentat la Odorhei. Colac peste pupăză, fetele din Banat au pierdut şi o parte din susţinerea financiară pe care se bazau în actualul sezon. E o situaţie extrem de dificilă, spune antrenorul Daniel Amariei, care speră totuşi ca gruparea reşiţeană să depăşească momentul greu.

“Săptămâna trecută am lăsat-o puţin mai moale la antrenamente, pentru a avea o situaţie clară a sănătăţii echipei. Totodată, aşteptăm şi decizia Comisiei de Disciplină cu privire la neprezentarea noastră la Odorhei, neprezentare determinată de motive medicale. Nu ştiu dacă se cunoaşte foarte bine, singurul meci de campionat devansat ca urmare a convocărilor la lotul naţional a fost cel dintre Odorhei şi Banat Girls. Meciul stabilit iniţial sâmbătă a fost reprogramat pentru vineri. Din păcate, această decizie nu ne-a lăsat să îndeplinim protocolul medical. Dacă am fi ştiut cu mai mult timp înainte, ne organizam altfel pentru testare. Dar nu ne-am gândit că vom avea fete pozitive, în primul rând, iar în al doilea rând, nu ne-am gândit că se va schimba data jocului următor. Din aceste motive nu am putut îndeplini protocolul medical. Celor cinci fete, plus Rita Panova, care avea selecţie la lotul naţional şi trebuia să-şi refacă şi ea testul, nu le-au venit rezultatele decât vineri la ora 8:30, şi era imposibil să ne prezentăm la meci, de vreme ce noi ar fi trebuit să fim deja la stadionul din Odorhei la ora 9:00. Aşteptăm decizia Comisiei de Disciplină, sperăm să se dea o hotărâre de rejucare a partidei, pentru că noi ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren. Ne dăm toată silinţa să redresăm moralul echipei, să recâştigăm încrederea părinţilor jucătoarelor, deoarece după aceste incidente două fotbaliste au părăsit echipa din cauza coronavirusului. E o problemă majoră, din punctul meu de vedere această problemă ne afectează mai mult psihic,  dar nu poţi să condamni părinţii, toată lumea e îngrijorată.  Au intervenit şi problemele financiare, deoarece sponsorii noştri şi-au retras sprijinul şi ne străduim din răsputeri să îndeplinim cerinţele protocolului medical semnat de MTS şi Ministerul Sănătăţii. Sperăm ca toate aceste aspecte negative să ia o turnură bună până la meciul cu Heniu Prundul Bârgăului. Ne dorim să vină cu acest prilej şi primul punct, sau primele puncte din acest campionat”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei ACS Banat Girls.

Partida ACS Banat Girls – Heniu Prundu Bârgăului, joc din etapa a treia a primului eşalon feminin, ar urma să se dispute sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 11.00, pe terenul sintetic din Valea Domanului. Din păcate, restricţiile impuse pe timp de pandemie rămân în vigoare, ceea ce înseamnă că publicul nu va avea acces la meci.

foto: Miruna Mihancea

De același autor

Related Articles