[AUDIO] AJF Caraş-Severin caută soluţii pentru începerea campionatelor judeţene. Liga a V-a s-ar putea desfăşura sub formă de turnee!

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin caută soluţii pentru începerea campionatelor pe care le organizează în fiecare an. Din păcate, la nivel judeţean, bugetele echipelor sunt modeste, iar costisitoarele testări COVID pot încurca serios socotelile grupărilor sportive angrenate în aceste campionate. Sunt probleme care ne preocupă, şi pe care le discutăm cu membrii afiliaţi, spune Viorel Lolea, preşedintele AJF-ului cărăşean. Dacă la Liga a IV-a nu s-a ajuns încă la o decizie, la nivelul Ligii a V-a se ia în calcul desfăşurarea competiţiei sub formă de turnee, cu câte două etape disputate săptămânal. Startul ar urma să se dea în luna octombrie, precizează Viorel Lolea.

“Noi în toată această perioadă am fost în permanent contact cu Federaţia Română de Fotbal, cu DSP Caraş-Severin şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru a găsi o soluţie de începere a campionatelor, fie că este vorba despre Liga a IV-a, Liga a V-a sau întrecerile de copii-juniori. Am luat în calcul inclusiv varianta cu testările de tip «pooling», aceste teste practic se fac pe grupe, şi ar fi creat un avantaj real echipelor noastre din punct de vedere financiar, pentru începerea campionatelor. Din păcate, a căzut şi această variantă, chiar zilele trecute am avut videoconferinţă cu reprezentanţii Ligii a IV-a, cu care am hotărât să aşteptăm data de 1 octombrie, în speranţa că vom avea măsuri de relaxare şi vom putea începe competiţiile fără teste. Ieri am avut videoconferinţă şi cu reprezentanţii Ligii a V-a, cu care am discutat toate posibilităţile de începere a campionatului, şi am ajuns la un acord de principiu pentru a începe competiţia în sistem turneu. Practic, să ne întâlnim şi să desfăşurăm câte două etape într-o singură locaţie. Acum, oficialii echipelor iau legătura şi discută cu autorităţile locale sau, după caz, cu patronii, urmând ca miercuri să avem o nouă videoconferinţă şi să luăm o hotărâre. Eu sper ca această hotărâre să fie una favorabilă începerii competiţiei, astfel încât să putem da startul la Liga a V-a. Practic, am stabilit cu reprezentanţii echipelor că bugetul pentru sezonul 2020-2021 nu va fi afectat. Pentru a compensa cheltuielile cu testele PCR, încercăm să comprimăm competiţia prin aceste turnee în turul campionatului”, a declarat Viorel Lolea, preşedintele AJF-ului cărăşean.

La nivelul Ligii a V-a, echipele ar urma să joace săptămânal câte două etape, acestea urmând să se dispute sâmbăta şi duminica, în sistem turneu. Asta înseamnă că la o singură testare COVID s-ar putea juca şase etape. Dacă sistemul va fi agreat de toate echipele, campionatul ligii a V-a ar putea începe în 3-4 octombrie.

Cele mai citite

Related Articles