Călăuză sârbă arestată preventiv pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 3 – Poliţia Rurală Sânandrei, au depistat într-un autoturism un cetăţean sârb care încerca să sprijine nouă sirieni în încercarea de a trece ilegal frontiera

Cetăţeanul sârb este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele acestuia fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În data de 20.09.2020, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţia Rurală Sânandrei au depistat pe comunicația DJ 692, între localităţile Bărăteaz şi Călacea Băi, un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în Suedia, condus de un cetățean sârb.

La controlul specific, polițiștii au depistat în interiorul autoturismului nouă cetățeni străini care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră.

Astfel, aceștia au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din cetăţeni din Siria, opt adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, şi un minor în vârstă de 14 ani. Totodată, s-a stabilit faptul că aceştia încercau să ajungă ilegal în ţări din Vestul Europei cu ajutorul cetățeanului sârb, urmând să plătească sume cuprinse între 1500 şi 2000 euro de persoană, în momentul în care ajungeau la destinaţie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei nouă cetățeni străini.

De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, în baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

De același autor

Related Articles