Autorităţile iau în calcul vaccinarea antigripală a cadrelor didactice

Autorităţile iau în calcul şi vaccinarea antigripală a cadrelor didactice, pe lângă celelalte categorii de risc, care au deja recomandare de imunizare.

Trei milioane de doze de vaccin antigripal au fost comandate de România, a anunţat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a reiterat îndemnul către populaţie de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, pe fondul protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, faţă de măsurile sanitare impuse de Guvern.

Nelu Tătaru: Avem nişte precauţii – includ portul măştii, includ distanţare, includ dezinfectanţi. Avem o lună în care s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea transportului în comun, deschiderea şcolii, campanie electorală, alegeri. Toate acestea au un numitor comun: respectarea unor norme în vederea desfăşurării lor, respectând acele norme avem o transmitere comunitară scăzută, avem un număr scăzut de cazuri, ne menţinem pe acel platou pe care suntem acum. Haideţi să transform primul val într-un val decizional, pentru că al doilea val depinde foarte mult de cum gestionăm primul val. RRA

Cele mai citite

Related Articles