Nou-promovată pe cea de-a treia scenă a fotbalului românesc, Progresul Ezeriş are viaţă grea în seria a 8-a, în care înfruntă formaţii puternice din Arad şi Timiş. După înfrângerea de la Progresul Pecica, echipa cărăşeană a suferit în acest weekend şi un prim eşec la Caransebeş, acolo unde trupa din Ezeriş joacă meciurile de pe teren propriu. În etapa a doua, Progresul a primit vizita experimentatei formaţii timişene CSC Dumbrăviţa, care s-a impus clar, cu scorul de 5-0, prin golurile marcate de Telescu, Zurbagiu, Mura şi Drăghici, ultimul, autor al unei duble. Cu două înfrângeri în primele două etape, Progresul Ezeriş e deocamdată în coada clasamentului, fără puncte în cont. Antrenorul Adrian Enăşescu recunoaşte că înfrângerea la scor cu Dumbrăviţa i-a lăsat un gust amar.

„O înfrângere dureroasă, e totuşi greu de digerat acest 5-0. Vizavi de scor, mi-aş dori ca adversarii să transpire mai mult pentru aceste goluri. Încercăm să îndreptăm uşor-uşor greşelile personale, care de data asta au fost mai multe. Cu încredere, sigur vom corecta această problemă a noastră. Am început şi acest joc cu aceeaşi echipă cu care am debutat la Pecica. Am crezut că am învăţat oarecum din micile inexactităţi de acolo, unde totuşi au fost mult mai puţine greşeli. Am avut şase debutanţi, şi e greu să te baţi de la egal la egal cu echipe ca Dumbrăviţa, Lipova sau Ghiroda. Întâlnim în etapa următoare gruparea din Ghiroda, o formaţie foarte bună, şi se pare că şi ei au mare nevoie de puncte, la statutul lor de echipă bună. Dacă mă raportez la primele patru jocuri din programul nostru, cred că sunt cele mai grele posibile, nici nu-mi explic cum de le-am prins chiar în ordinea asta. Drept dovadă, sunt şi echipele care au plecat cel mai bine în campionat. Dar vom încerca să scoatem cel puţin un punct din meciul următor, pentru moralul nostru şi pentru a acumula ceva zestre, pentru că puncte sunt puţine în joc şi deja şase le-am pierdut”, a declarat Adrian Enăşescu, antrenorul Progresului Ezeriş.

Iată rezultatele complete ale etapei a II-a:

Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-0
ACS Progresul Ezeriş – CSC Dumbrăviţa 0-5
ACS Poli Timişoara – Crişul Chişineu Criş 0-2
Gloria Lunca Teuz Cermei – Progresul Pecica 1-3
Avântul Periam – Şoimii Lipova 1-1

Etapa a III-a este programată pe 26 septembrie, când Progresul Ezeriş va avea din nou un meci greu, pe terenul formaţiei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

foto: Miruna Mihancea