Au mai rămas doar câteva zile pînă la alegerile locale iar politicienii îşi încurajează echipele de candidaţi înscrise în cursa din 27 septembrie. Fac estimări, sunt optimişti au proiecte dar mai intîi de toate fac apel la cetăţeni să iasă la vot. Alegerile vor fi într-un singur tur şi e posbil ca un număr mare de români să nu ajungă la urne, pe fondul pandemiei cu noul coronavirus, atrage atenţia liderul Pro România Victor Ponta.

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat că reprezentanţii PNL vor obţine victoria în judeţul Caraș-Severin în 27 septembrie pentru că doar ei au capacitatea să genereze proiecte de dezvoltare pentru această regiune. Prezent în Băile Herculane, Ludovic Orban și-a manifestat susținerea lui Romeo Dunca la președinția Consiliului Județean.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a spus că formaţiunea politică pe care o conduce are ca obiectiv să obţină 10 la sută din voturi la alegerile locale: ,,PMP, este un partid pe picioarele lui. Gândiţi-vă că în 2016 am avut 800 de candidaţi în toată ţara. Astăzi, avem 2436 de localităţi unde PMP pe cont propriu candidează. Sunt absolut convins că vom avea un rezultat foarte bun!,,

Alianța USR PLUS numără astăzi în Caraș-Severin peste 1.000 de membri și avem candidați în 90% din UAT-urile din județ, a spus într-o conferinţă de presă Andrei Plujar, candidatul Alianţei la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astăzi, Alianța USR PLUS este o forță și în Caraș-Severin și aceasta arată că și cărășenii își doresc cu adevărat o schimbare în ceea ce privește clasa politică, a adăugat Plujar.

Biroul Electoral Central a luat ieri mai multe decizii aplicabile la alegerile locale din 27 septembrie. S-a stabilit, printre altele, cã votul va fi valabil chiar dacã ștampila a fost aplicatã pe buletin depãșind patrulaterul, în cazul în care opțiunea e evidentã. De asemenea, votul va fi valabil şi dacă ştampila cu menţiunea Votat a fost aplicată în interiorul unui patrulater, dar sunt înscrise mai multe menţiuni pe buletinul de vot.