Biroul Electoral Central a luat ieri mai multe decizii aplicabile la alegerile locale din 27 septembrie. S-a stabilit, printre altele, cã votul va fi valabil chiar dacã ștampila a fost aplicatã pe buletin depãșind patrulaterul, în cazul în care opțiunea e evidentã. De asemenea, votul va fi valabil şi dacă ştampila cu menţiunea Votat a fost aplicată în interiorul unui patrulater, dar sunt înscrise mai multe menţiuni pe buletinul de vot.

Pro România are candidați în aproape toate unitățile administrativ teritoriale și se dorește o alternativă la actuala clasă politică. Președintele formațiunii Victor Ponta a transmis tuturor liderilor din teritoriu să reziste ofertelor venite de la alte partide arătîndu-se încrezător în șansa candidaților Pro România: ”Le urez mult succes în campanie. Să reziste la toate presiunile și la toate ofertele. Și din punctul meu de vedere, 2020 e momentul în care punem semințe și prindem rădăcini. Nu am făcut Pro România doar pentru 2020 ci pe termen lung și e foarte importantă fiecare experineță și fiecare bătălie electorală la care paricipă.”

Social democrații sunt încrezători în victoria pe care o vor înregistra în 27 septembrie. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu: ”Noi suntem optimişti şi dacă ne uităm în sondaje şi dacă ne uităm în dinamica generală a alegerilor locale. PSD-ul nu a pierdut niciodată alegerile locale din 1992 până acum si nici acum nu o sa le pierdem. Sigur o să avem probabil unele pierderi în anumite zone care erau tradiţionale. Este posibil să existe acest lucru, dar nu cred că vom pierde aceste alegeri.

Vasile Dîncu, însoțit de vice-preşedintele PSD, Sorin Grindeanu, dar şi de preşedintele partidului Marcel Ciolacu s-au întâlnit în această săptămână cu candidații social democrați din Caraş-Severin.

Ieri, echipa liberală condusă de Ion Marcel Vela – presedintele Filialei judetene s-a întâlnit cu cetățenii de pe  Valea Bârzavei. La Bocsa, Romeo Dunca și-a prezentat proiectul pe care-l va pune în practică dacă va câștiga președinția Consiliului Județean Caraș-Severin. Emanuel Dănilă, candidatul la Primăria Bocșa a subliniat care sunt problemele reale ale cetățenilor, prezentând și soluții pentru rezolvarea acestora. La Dognecea gazdă a fost Elena Moise, care și-a  prezentat intențiile pentru un nou mandat. Romeo Dunca a fost prezent la Ocna de Fier unde alături de Petre Panescu și-a prezentat proiectul. Dunca a fost prezent și în satul Gîrliște, comuna Goruia alături de candidatul PNL la Primărie, Achim Șmac. Astăzi, locuitorii oraşului Moldova Nouă, vor avea ocazia să se întâlnească cu europarlamentarul şi prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, cu președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela și cu candidatul liberal pentru funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.