Noi cazuri de COVID-19 au fost depistate şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa. Este vorba despre trei beneficiari şi de trei angajate ale instituţiei. Bătrânii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, pentru investigaţiile necesare. Starea lor de sănătate este bună, a declarat directorul executiv al căminului, Oana Cenan Glăvan. De asemenea, cele 3 asistente sunt în izolare la domiciliu şi nu prezintă deocamdată simptome.

În urma testărilor făcute la începutul săptămânii au fost depistate trei persoane pozitiv dintre beneficiari şi trei angajate. Restul testelor au ieşit negative, am făcut peste 200 de teste. Cele trei angajate ale noastre se află acasă în izolare şi sunt asimptomatice. Beneficiarii noştri, cei trei au fost duşi la spital pentru evaluare. Sunt în acest moment internaţi, iar din discuţiile purtate cu cei de la secţia infecţioase, starea lor de sănătate este bună. Ne aflăm la cea de-a noua testare pentru personal, în cadrul căminului.Continuăm să testăm din 14 în 14 zile tot personalul de îngrijire şi asistenţă. Angajaţii noştri care pleacă în concediu la revenire intră doar în urma testelor şi bineînţeles dacă rezultatele sunt negative.

În prezent, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa sunt găzduiţi 140 de beneficiari, iar de la începutul pandemiei nu a fost înregistrat nici un caz de deces din cauza COVID-19.