După ce şi-au făcut încălzirea la Campionatele Naţionale de juniori mici de pe Litoral, tinerele speranţe ale luptelor din România se pregătesc să revină în centrele naţionale care se ocupă de formarea viitoarelor generaţii de campioni. Centrul Naţional de cadeţi de la Reşiţa îşi va deschide porţile în data de 21 septembrie, precizează antrenorul Florin Dinţă, component al colectivului tehnic responsabil de pregătirea celor mai buni cadeţi ai României. 

„Deja Federaţia Română de Lupte face toate demersurile necesare pentru reluarea activităţii în toate centrele de juniori mici, la lupte feminine, libere şi greco-romane. La Reşiţa vom reîncepe pregătirea din 21 septembrie. Aş vrea să precizez că avem la loturile naţionale feminine două fete: Elvira Drăgan este cooptată în lotul naţional de juniori mici de la Cluj-Napoca, iar Tania Adam va pleca la lotul naţional de juniori la Bucureşti. De asemenea, în centrul naţional de cadeţi de la Reşiţa avem câţiva sportivi reşiţeni. Îi menţionez aici pe Gabriel Radu, Cosmin Roman, Brian Techerean, Giovanni Ciopragă sau Raul Badea. Aşteptăm cu nerăbdare să se dea drumul la competiţii pe saltea. În majoritatea ţărilor europene a început deja în săli pregătirea specifică luptelor”, a declarat profesorul Florin Dinţă.

De pregătirea tinerilor sportivi din Centrul Naţional de cadeţi de la Reşiţa se vor ocupa, ca şi în anii anteriori, antrenorul emerit Adrian Dacica şi antrenorul Florin Dinţă.