Ştiri electorale 16.09.2020 ora 18

Au mai rămas 12 zile până la alegeri dintre care doar 10 de campanie, iar liderii politici se mobilizează în sprijinul candidaţilor înscrişi de partide în cursa electorală. Ei fac un apel la alegători şi candidaţi să respecte măsurile sanitare anti-coronaviruş subliniind totodată importanţa dreptului fundamental la vot.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a participat la sediul partidului la o întîlnire de campanie. La finalul reuniunii, liderul liberal a declarat că bătălia cu PSD este de o dificultate extrem de mare. “Intrăm pe ultima sută de metri, mai avem 10 zile de campanie, am stabilit intensificarea acesteia direct prin candidaţii PNL. Bătălia cu PSD-ul este o bătălie de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este acela de scăpa cât mai multe judeţe de baronii roşii şi de a câştiga cât mai multe primării”, a spus Ludovic Orban.

La Reşiţa, candidatul Pro Caraş-Severin la funcţia de primar este senatorul Ionuţ Chisăliţă. Acesta a vorbit astăzi într-o conferinţă de presă despre parteneriatul său cu reşiţenii. “Am constatat şi în această campanie, pe care noi o ducem printre oameni, că problemele reale ale Reşiţei şi ale reşiţenilor sunt altele decât cele pe care ni le-a prezentat administraţia liberală actuală. Din păcate, am constatat că cei 4 ani de mandat PNL au însemnat, practic, o distanţare faţă de cetăţeni şi priorităţi pe care le-au avut liberalii şi nu reşiţenii”, a spus Ionuţ Chisăliţă.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac este de părere că alegerile pot avea loc în condiţii de siguranţă, dacă toată lumea va ţine cont de regulile sanitare. El a punctaţ din nou, că aceste alegeri nu mai puteau fi amânate. “Atât statisticile, cât şi realitatea, ne obligă să fim extrem de prudenţi, pentru că, din păcate, acest inamic invizibil produce suferinţă. Însă, pentru ca noi să putem avea alegeri, în urmă cu mai bine de 30 de ani, naţiunea română a plătit un preţ extrem pentru democraţie”, a spus Eugen Tomac.

Candidatul independent la Consiliul local Reşiţa, Marius Hegheduş, va organiza mâine, o întâlnire cu reşiţenii, interesaţi de soarta oraşului fost industrial. Se va discuta despre refuncţionalizarea şi integrarea urbanistică a Vilelor şi Parcului UCMR, a Furnalului Monument şi a altor obiective emblematice. Va fi un turneu de brainstorming şi angajamente electorale, după cum transmite Marius Hegheduş. Întâlnirea va avea loc de la ora 11, pe strada Golului la poarta UCM Reşiţa, iar intrarea se va face doar cu cartea de identitate. Şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, candidaţi la Primărie şi Consiliul Local, istorici, arhitecţi, ingineri şi artişti.

De același autor

Related Articles