Ştiri electorale 15.09.2020 ora 11

În Caraş-Severin au drept de vot peste 265 de mii de persoane. În Reşiţa sunt 71.792 de alegători, iar în Caransebeş 24.735. Pe 27 septembrie vor fi deschise 365 de secţii de votare, majoritatea amplasate în aceleaşi locaţii ca la alegerile trecute, dar sunt şi câteva excepţii.

România trebuie să atragă cât mai multe fonduri cu finanţare europeană pentru a-şi putea reveni din criză. Afirmaţia a fost făcută la Reşiţa de europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte al Alianţei USR Plus. El a spus într-o conferinţă de presă că Alianţa are oameni care să scrie aceste proiecte europene: “La nivel european discutăm de soluții, inclusiv soluții financiare pentru ieșirea din criză. România ar trebui să poate beneficia de mai bine de 70 de miliarde de euro în următorii șapte ani dacă o să fie oameni care să facă proiecte și candidații pe care îi propunem noi sunt oameni capabili să facă astfel de proiecte. Sunt oameni care au făcut deja cariere în sectorul privat, oameni care cunosc locurile în care candidează, care au experiență de management și care pot să propună astfel de proiecte”.

Europarlamentarul Maria Grapini s-a aflat timp de două zile în Caraş-Severin pentru a promova candidaţii Partidului Puterii Umaniste Social Liberal. Campania electorală s-a desfăşurat în Turnu Ruieni, Caransebeş, Reşiţa şi Oraviţa. În această după-amiază, de la ora 15.30 liderul umanist va susţine o conferinţă de presă, la sediul PPU din Reşiţa.

Candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Caransebeş, Andra Pleşa, s-a întâlniţ ieri, cu locuitorii din cartierele Cazărmii şi Ţarinei. Am discutat aplicat pe problemele lor şi am găsit soluţiile cele mai bune pentru nevoile comunităţii. Concluzia este ca oamenii au speranţă şi vor o schimbare în bine, după o perioadă lungă de stagnare, a spus Andra Plesa. Candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Caransebeş le-a promis oamenilor că, după 27 septembrie, alături de echipa sa de consilieri locali, va demara programul pentru dezvoltarea oraşului.

Candidatul independent la Consiliul local Reşiţa, Marius Hegheduş, va organiza în această săptămână, o întâlnire cu reşiţenii, interesaţi de soarta oraşului, fost industrial. Se va discuta despre refuncţionalizarea şi integrarea urbanistică a Vilelor şi Parcului UCMR, a Furnalului Monument şi a altor obiective emblematice. Va fi un turneu de brainstorming şi angajamente electorale, după cum transmite Marius Hegheduş. Întâlnirea va avea loc joi de la ora 11, pe strada Golului la poarta UCM Reşiţa, iar intrarea se va face doar cu cartea de identitate. Şi-au anunţat participarea reprezentanţi au mai multor ONG-uri, candidaţi la Primărie şi Consiliul Local, istorici, arhitecţi, ingineri şi artişti.

Cele mai citite

Related Articles