Ştiri electorale 15.09.2020 ora 18

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, prezent în campanie electorală la Reşiţa, a vorbit despre proiectele mari ale partidului. La nivel naţional avem proiectul de lege cu tăierea pădurilor, proiectul cu interzicerea exportului de buştean-cherestea, proiectul pentru mâncare sănătoasă, agricultură ecologică, înfiinţarea centrelor de colectare zonale, în funcţie de producţie, de zone. Reînfiinţarea centrelor de colectare dă posibilitatea ţăranului să-şi vândă, la un preţ corecţ produsele şi obligă marii retaileri să aibă pe raft cel puţin 80% produse româneşti, a explicat liderul ecologiştilor.

Într-un viitor foarte apropiaţ Anina va fi declarată staţiune de interes local, a declarat la postul nostru de radio, candidatul pentru un nou mandat de primar din partea PNL, Gheorghe Românu. Este de fapt o încununare a eforturilor depuse de autorităţile locale încă din anul 2018 şi apoi reluate în 2019. Un prim beneficiu pentru Anina este prioritate la linii de finanţare directe, axe de finanţare speciale care sunt destinate doar zonelor turistice de interes local, a mai spus Gheorghe Românu.

În mare parte din localităţile din Banatul de Munte funcţionează Alianţa Pro Caraş-Severin, formată din PSD, Pro România şi ALDE. Ne-am unit candidaţii din dorinţa de a face bine, a spus într-o conferinţă de presă prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. “E un exemplu bun Caraş-Severinul, un exemplu pornind de la oameni: de la Silviu Hurduzeu, de la Ionuţ Chisăliţă, de la Adrian Torma, de la toţi candidaţii comuni pe care îi avem. Venim în faţa dvs. cu Silviu Hurduzeu, un om cinstiti, corect, care ştie să facă administraţie publică şi cu Ionuţ Chisăliţă, un om vechi în PSD care, în diverse etape, şi-a dovedit cunoştinţele”, a spus Sorin Grindeanu.

Propunerea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal pentru Primăria Reşiţa este Sebastian Purec. Economisţ cu experienţă în administraţie, candidatul a afirmat într-o conferinţă de presă, că le va prezenta reşiţenilor o ofertă serioasă, una de onestitate şi corectitudine faţă de cetăţean. “Cred că investiţiile foarte importante pentru cetăţeni ar trebui să fie propuse înainte, să fie mediatizate şi ar trebui găsite soluţii pentru a fi susţinute. Nu mi se pare normal ca un primar să lase după mandatul său o povară în bugetul local”, a spus Sebastian Purec.

Candidaţii umanişti din Caraş-Severin au fost susţinuţi în aceste zile de europarlamentarul Maria Grapini. Aceasta a fost în campanie electorală în mai multe localităţi şi a susţinut în această după-amiază o conferinţă de presă, la Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles