O primă zi de şcoală cu reguli noi şi organizare impecabilă! Comunicat al ISJ Caraş-Severin

Pe 14 septembrie 2020, toate unităţile de învăţământ din judeţul Caraş-Severin şi-au deschis porţile pentru a-i primi în deplină siguranţă pe elevi.
Eforturile uriaşe ale directorilor, cadrelor didactice şi nedidactice, ale personalului auxiliar, din ultimele săptămâni, pentru a pune în aplicare măsurile igienico-sanitare împotriva îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar ăi recomandările din Ghidurile pentru începerea cursurilor în anulşcolar 2020-2021, s-au concretizat în modul impecabil prin care efectivele şcolare au fost organizate, în prima zi de şcoală. Astfel, în niciuna dintre şcolile aflate pe raza judeţului nu s-au semnalat probleme. Părinţii şi elevii au înţeles necesitatea cooperării cu personalul didactic, au realizat că sănătatea a devenit un bun prea valoros pentru a fi lăsat la voia întâmplării. Elevii au purtat măşti, au urmat circuitele de intrări-ieşiri, au folosit dispenserele cu dezinfectant. Teama de a intra într-o şcoală altfel a fost depăşită în momentul în care şi-au reîntâlnit colegii şi profesorii. Din pozele primite de la directorii unităţilor de învăţământ, dar şi din informările realizate de către colegii inspectori şcolari care s-au aflat în mai multe unităţi de învăţământ, am dedus că bucuria reîntoarcerii la şcoală nu poate fi îngrădită de norme şi reguli.


Avem siguranţa că noi toţi vom înţelege cât de importantă este sănătatea şi că educaţia implică nu doar pentru moment, ci pentru viaţă, o anumită conduită bazată pe reguli“.

Comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin

De același autor

Related Articles