Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact

256

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, luni, într-un mesaj postat pe un site de socializare, că Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact, scrie Agerpres.

În postarea publicată pe contul personal de Facebook, Stroe a subliniat că sporturile de contact precum box, judo, lupte sau karate îşi vor putea relua activitatea în condiţiile care urmează a fi anunţate în Ordinul comun al MTS şi MS.

“Veşti bune. Astăzi, Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact (box, lupte, karate şi altele). În câteva zile, după publicarea în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condiţiile pentru desfăşurarea acestor activităţi sportive”, a scris Stroe pe site-ul de socializare citat.

Mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Preşedinţii federaţiilor de lupte, box şi judo au acuzat faptul că nu pot organiza competiţii interne, iar sportivii nu pot efectua antrenamente specifice, fiind în acest fel dezavantajaţi faţă de cei străini în momentul în care vor participa la concursuri internaţionale.