Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, europarlamentar și lider al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a aflat ieri, la Reșița, unde a vorbit despre oportunitatea cetățenilor de a decupla de la butoanele administrației politicienii din partidele vechi și acoliții lor care de 30 de ani frânează modernizarea țării. Conferința de presă din Parcul Tricolorului i-a avut invitați pe Adina Deaconu, candidata Alianței USR PLUS la Primăria Vermeș, pe Daniel Toma și Andrei Plujar, candidații Alianței la Primăria Reșița, respectiv președinția Consiliului Județean Caraș-Severin. Adina Deaconu a vorbit despre importanța implicării femeilor în politică: Eu sunt o femeie puternică și cred că pot să schimb comuna Vermeș începând de la Primărie, a spus ea.

Liderii Pro România şi cei ai PSD au susţinut la Reşiţa o conferinţă de presă în cadrul căreia au subliniat faptul că cele două formaţiuni politice s-au aliat în judeţ pentru a învinge PNL. Victor Ponta și Sorin Grindeanu și-au arătat susținerea necondiționată pentru Silviu Hurduzeu şi Ionuţ Chisăliţă, candidați la Consiliul Judeţean Caraș-Severin şi Primăria Reşiţa. După ce ieri, candidații s-au întâlnit cu alegătorii din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă, astăzi, echipa de campanie va fi prezentă pe Valea Almăjului, la Bozovici, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Bănia, Eftimie Murgu și Prigor.

O parte din echipa PNL, alături de președintele filialei Caraș-Severin, Marcel Vela și de candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca, a participat ieri la o întâlnire electorală în comuna Mehadia. Cu toții și-au declarat susținerea necondiționată pentru ca administrația localității Mehadia să-și implementeze și în următorii patru ani, toate proiectele propuse. Acestea au ca scop îmbunătățirea vieții locuitorilor comunei Mehadia. Alături de echipa de consilieri locali, îmi voi pune în continuare experiența de peste 30 ani, căpătată în administrație, la dispoziția și în slujba cetățenilor, a spus candidatul liberal, Iancu Panduru.

Astăzi are loc tragerea la sorți computerizată pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale va avea loc mâine. Potrivit legislației aceștia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, prin tragere la sorți computerizată, organizată la nivel județean dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite. La Reșița, tragerea la sorți va avea loc de la ora 13, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 11 Caraş-Severin, de la Sala Polivalentă.