Câştigătorii concursului de fotografie Apa vieţii – Viaţa apei!

Jurizarea concursului de fotografie pentru copii și tineri, „Apa vieții – viața apei”, organizat de către Aquatim și Fundația Aquatim, s-a încheiat. Au fost înscrise 128 de lucrări, de la 47 de participanți, iar misiunea juriului, de a le evalua și de a decide asupra celor mai reprezentative și reușite imagini, nu a fost una ușoară. Tinerii și copiii, chiar și cu vârste mici, au pus multă pasiune în realizarea unor imagini ce poartă în ele un mesaj legat de relația directă dintre viață și apă și importanța păstrării acestei resurse esențiale pentru lumea în care trăim.

Rezultatele, pentru categoria 6-12 ani, sunt: locul 1 – Viața acvatică: iazul din curte, Petra Ioana Dorneanu (Giroc), 12 ani; locul 2 – Împreună pentru lumea acvatică, Ilinca Macrina Lohon (Craiova), 11 ani; locul 3 – Verde ud, Andreea Eliza Miloș (Timișoara), 8 ani.

Rezultatele, pentru categoria 13-18 ani, sunt: locul 1 – Apa, la baza existenței, Andrei Marian Gheorghe (Constanța), 17 ani; locul 2 – Reflexii în apă, Giulia Fischer (Timișoara), 18 ani; locul 3 – Stropul devenit rege, Robert Sorin Mezin (Reșița), 17 ani.

Premiile acordate în acest concurs sunt de 300 lei (locul 1), 200 lei (locul 2) și 100 de lei (locul 3), pentru fiecare categorie. Câștigătorii vor fi contactați de organizatori pentru înmânarea premiilor.

Juriul, compus din Mariana Păun, muzeograf restaurator, licențiată în arte vizuale, specializarea pedagogie, cu experiență în programe de formare artistică pentru copii, Raoul M. Șeptilici, muzeograf, fotograf și organizator al Bienalei Naționale de Fotografie Imago, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Fotografice f:5,6  și Robert Șerban, scriitor și publicist, licențiat în istoria artei, președinte al Fundației Aquatim, a avut în vedere, în procesul de jurizare, în primul rând, încadrarea în tema concursului, și anume de a scoate în evidență legătura profundă dintre viață și apă, o resursă ce trebuie îngrijită și păstrată curată și în cantități suficiente pentru generațiile viitoare. Cum concursul s-a dorit a fi o explorare creativă a apei și a formelor prin care ea susține viața, juriul a avut în vedere și originalitatea subiectelor, compoziția și cromatica.

Toate lucrările înscrise în concurs vor fi disponibile, în scurt timp, într-o expoziție virtuală, ce va fi anunțată pe canalele media și pe site-ul organizatorilor, www.aquatim.ro. Nu excludem posibilitatea de a realiza în toamna acestui an o expoziție fizică, în măsura în care contextul epidemiologic o va permite.

Organizatorii, Aquatim și Fundația Aquatim, le mulțumesc tuturor participanților pentru contribuțiile lor, pentru implicare, creativitate și pentru că, prin lucrările lor, au promovat responsabilitatea față de apă și mediu. Succes tinerilor artiști în viitoarele proiecte!

De același autor

Related Articles