Ştiri electorale 11.09.2020 ora 18

În judeţul Caraş-Severin au fost astăzi în turneu electoral 3 preşedinţi de partide.

În această dimineaţă, Ludovic Orban s-a întâlnit în Băile Herculane cu reprezentanţii mediului de afaceri din Valea Almăjului, Valea Timişului şi Valea Cernei. Preşedintele PNL a spus că staţiunea de pe Valea Cernei va beneficia de importante fonduri, iar candidatul liberal la funcţia de primar pentru un nou mandaţ Cristian Miclău, se bucură de sprijinul său. Am venit să îl sprijin personal de domnul primar Cristain Miclău, să transmit un mesaj foarte clar: că nu mai este orfan de Guvern, în viitorul mandat va avea Guvernul de partea lui, va avea uşile deschise, va avea sprijin pentru toate proiectele importante pentru Băile Herculane şi că va fi un mandat în care nu i se va mai da la gioale de la Bucureşti sau de la Consiliul Judeţean, a afirmat Ludovic Orban. În Băile Herculane, Ludovic Orban a vorbit şi despre extinderea reţelei de gaze naturale în judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin, pe traseul Prunişor – Drobeta Turnu Severin – Orşova – Băile Herculane – Caransebeş – Jupa.

La Reşiţa a fost prezent preşedintele Pro România, Victor Ponta, însoţit de prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Aceştia susţin candidatura lui Silviu Hurduzeu la preşedinţia Consiliului Judeţean şi a lui Ionuţ Chisăliţă la funcţia de primar al Reşiţei. Victor Ponta consideră că alianţa dintre cele două partide poate fi câştigătoare, iar adversar este PNL. Am făcut o alianţă pentru nişte oameni în care noi credem. Ion Mocioalcă l-a susţinut întotdeauna pe Silviu Hurduzeu şi l-a considerat potrivit pentru funcţia de preşedinte şi, da, unde suntem oameni normali la cap, unde propunem candidaţi buni, nu mai e ochestiune de orgolii. Să nu fie de la mine, să nu fie de la el, nu putem…ba putem! Putem să ne luptăm împreună şi cred că o să şi câştigăm împreună. Indiferent de resentimentele pe care le am cu unii de la PSD, eu mi-aş dori să ne batem cu PNL, a spus Victor Ponta. Acesta s-a întâlnit astăzi cu cetăţenii din Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă.

Tot la Reşiţa a venit astăzi şi copreşedintele USR-PLUŞ Dacian Cioloş pentru a susţine candidaţii Alianţei. Este vorba de Andrei Plujar, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi Daniel Toma, aspirant la fotoliul de primar din Reşiţa. Într-o conferinţă de presă susţinută în Parcul Tricolorului, Cioloş a spus că este nevoie de o schimbare a clasei politice, iar cei doi candidaţi reprezintă generaţia nouă. Mulţi oameni spun: domnule, sunt tineri, nu au experienţă, ăştialaţi sunt hârşâiţi, sunt pe la butoane de multă vreme şi măcar ştiu ce au de făcut. Ei bine, oamenii ăştia tineri pe care mulţi nu i-au văzut pentru că nu au ieşit în faţă, sunt oameni care de 5, 10 sau 15 ani răzbesc în mediul privat şi şi-au pus pe picioare afaceri pe care le manageriază foarte bine. Sunt oameni care conduc echipe de zeci, de sute de angajaţi şi sunt oameni care obţin rezultate. Puneţi-i la treabă să vedeţi de ce sunt capabili, a spus Dacian Cioloş.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că tragerea la sorţi computerizată pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale va avea loc mâine. Potrivit legislaţiei aceştia sunt desemnaţi de către AEP, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Cele mai citite

Related Articles