Pentru conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin au fost validaţi 7 candidaţi. Este vorba de Silviu Hurduzeu, propus de Alianţa Pro România, Valentin Armaşu de la Partidul Ecologist Român, Răzvan Simulescu propus de Partidul Popular Umanist Social Liberal, Romeo Dunca de la PNL, Andrei Plujar USR-PLUS , Ionuţ Popovici reprezentantul PMP şi Paul Vasile de la Partidul Verde. În total sunt peste 250 de candidaţi pe listele de consilieri judeţeni.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a fost prezent astăzi, din nou în judeţul Caras-Severin. El a fost însoţit la Băile Herculane de Virgil Popescu – Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Lucian Bode Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne şi Ion Sterian, preşedinte director general al Transgaz. Aceştia au vorbit despre proiectele mari investiţionale pentru judeţul Caras-Severin – extinderea reţelelor de gaze naturale şi a drumurilor europene şi naţionale.

Şi preşedintele Pro România este prezent astăzi în Caraş-Severin. Victor Ponta a fost în această dimineaţă la sediul Episcopiei din Caransebeş şi la Muzeul de Graniţă, iar peste o oră va susţine o conferinţă de presă la Reşiţa, alături de Silviu Hurduzeu, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Victor Ponta are programată şi o întâlnire cu cetăţenii din Oraviţa în jurul orei 13.30. Tot astăzi, Sorin Grindeanu şi Silviu Hurduzeu vor fi prezenţi la Moldova Nouă de la ora 15, în Băile Herculane de la 17.30 şi la Cornea de la ora 20.

Candidatul PMP pentru Primăria Bocşa îşi doreşte un al treilea mandat. Eugen Cimăneanţu spune că vrea să ducă mai departe proiectele pe care le-a demarat în cei 8 ani în care a condus destinele oraşului:

„Am conştiinţa împăcată că am făcut tot ceea ce mi-a stat mie în putinţă pentru a dezvolta oraşul, a-l pune din nou pe harta oraşelor importante. În momentul în care aceste proiecte vor fi toate puse în aplicare, Bocşa va fi un oraş extraordinar de frumos, ca un oraş civilizat, şi cred că vom reuşi prin toate aceste proiecte şi prin gândirea mea pentru următorul mandat, să duc Bocşa acolo unde ii este locul,” a declarat Eugen Cismăneanţu.

Alianţa USR-Plus îl propune la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin pe Andrei Plujar, iar la Primăria Reşiţa pe Daniel Toma. Copreşedintele PLUŞ Dacian Cioloş va fi prezent în această după-amiază la Reşiţa pentru a susţine candidaţii Alianţei. Cu acest prilej va fi organizată o conferinţă de presă în Parcul Tricolorului, de la ora 14.30, după care Cioloş va purta discuţii cu reşiţenii.