Prefectul de Caraş-Severin a dispus controale permanente odată cu începerea noului an şcolar

Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, prioritară fiind situaţia epidemiologică la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale ale judeţului. Prefectul Cristian Gâfu a subliniat că atât personalul DSP, cât şi cel al ISJ, trebuie să păstreze o legătură permanentă cu UAT-urile din judeţ şi cu reprezentanţii tuturor unităţilor de învăţămânţ pentru a putea identifica din timp orice potenţial pericol. De asemenea, prefectul a dispus controale permanente la unităţile de învăţămânţ pentru a se monitoriza în permanenţă respectarea regulilor impuse de diferitele scenarii.

Prefectul a dispus un control amănunţit în comuna Ticvaniu Mare, unde, din cauza unor lucrări de reabilitare întârziate, există probleme la unităţile de învăţământ. Autorităţile locale respective au promis ca problema va fi rezolvată până la începerea anului şcolar, iar Instituţia Prefectului Caraş-Severin vrea să se asigure că vor fi întrunite toate condiţiile pentru ca şcolarii să-şi poată urma activităţile specifice într-un mediu propice. În aceeaşi situaţie se află şi Şcoala din satul Fizeş, comuna Berzovia unde, la fel, autorităţile locale au promis că vor finaliza toate lucrările înaintea debutului noului an şcolar.

Cristian Gâfu a evidenţiat rolul cadrelor didactice, atât în organizarea scenariilor de desfăşurare a cursurilor, cât şi în procesul de educare a elevilor, pe care acum profesorii trebuie să-i înveţe, pe lângă cursurile obişnuite, cum să se protejeze şi să se comporte în contextul impus de pandemie. Prefectul i-a sfătuit pe toţi cei implicaţi să fie atenţi, să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate regulile de distanţare fizică, precum şi normele igienico-sanitare, pentru a preveni astfel apariţia focarelor de coronavirus în şcoli şi grădiniţe.

Biroul de presă al Prefecturii Caraş-Severin

De același autor

Related Articles