După lungi aşteptări, locuitorii din Doman vor avea canalizare

După lungi aşteptări, locuitorii din cartierul Doman, aparţinător municipiului Reşiţa, vor avea în curând acces la canalizare menajeră. Lucrările au fost finalizate, urmând ca gospodăriile să fie racordate la reţea.

Primăria Reșița a finalizat lucrările la conducta de canalizare menajeră din cartierul Doman. Reprezentanții municipalității și cei ai constructorului au participat ieri la preluarea – predarea lucrărilor la infrastructura de canal. Investiția a fost finanțată prin PNDL și a fost în cuantum de 4.411.760 lei. În urma acestui proiect, aproximativ 6.500 de metri de rețea de canalizare au fost dați în folosință, astfel 300 de gospodării din Doman se pot racorda la conducta de canalizare menajeră.

Lucrarea de realizare a rețelei de canalizare a cartierului Doman, finalizată zilele trecute, a fost finanțată prin PNDL, are o valoare de 4,4 milioane de lei și au fost montate 300 de cămine în vederea racordării fiecărui imobil. Amintim că rețeaua de apă a fost realizată anul trecut și din cele 300 de gospodării, doar 192 s-au racordat la apă. Preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea calității vieții în localitățile aparținătoare nu se oprește aici. În acest moment am finalizat studiul de fezabilitate pentru introducerea gazului în acest cartier, iar după finalizarea infrastructurii de gaz, avem în plan finanțarea, prin Compania Națională de Investiții, pentru asfaltarea tuturor străzilor din Doman, precum și realizarea de rigole și zone verzi” – Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița.

Obiectivul urmează să fie predat societății Aquacaraș, iar din acel moment gospodăriile pot fi racordate la infrastructura de canalizare.

De același autor

Related Articles