[FOTO-AUDIO] Tabăra Din Inima Satului străluceşte în inimile copiilor la Măureni!

Motto: „Nu putem face lucruri uriașe, dar putem face lucruri mici, cu iubire uriașă”.Maica Tereza

Singurele drumuri despre care ştiu sigur că nu duc nicăieri, sunt cele abandonate, aşa că o parte din România de nota 10, ce duce povestea maI departe, este Inspectorul eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei , coordonator A.T.O.R. Banatul de Munte, coordonator Centrul de Tineret Moniom şi preot  la Moniom, părintele  Mihai Ciucur care,  clădeşte alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, înfiinţată pe 18 iulie 2016, o generaţie de tineri care va schimba România.

Împreună cu preşedintele A.T.O.R. Banatul de Munte, Anita Radics, au realizat foarte multe acte de voluntariat, educaţie şi adevărate şcoli de pregătire pentru o viaţă demnă.

În cadrul programului #TDIS, atelierele de dezvoltare personală, concepute într-o abordare inovativă si interactivă adaptată vârstei copiilor, au darul de a-i ajuta pe aceștia să găsească soluții la problemele specifice generației lor.

Trecută prin grele încercări, Anita Radics duce cu prestanţă mai departe povestea viselor spre înfăptuire:

„Ne aflăm chiar la mijlocul celei de-a III-a Tabere din Inima Satului, din acest an, ce are loc la Măureni, un sat cu foarte mulţi copii cu dorinţă de cunoaştere.Este o tabără deosebită la care iau parte aproximativ 43 de copii cu vârste între 5 şi 14 ani. La fel ca şi în celelalte tabere desfăşurate până acum, activităţile ce ies în prim plan sunt atelierele de dezvoltare personală şi de educaţie pentru viaţă prin care noi încercăm să le transmitem copiilor anumite informaţii extrem de importante  cu privire la viaţa şi tinereţea lor,dar să şi descoperim alături de ei anumite daruri, talente, abilităţi, anumite străluciri pe care poate le+a fost teamă să le scoată la lumină până acum.Un atelier foarte important este cel de formare duhovnicească prin care noi încercăm să răspundem tuturor curiozităţilor copiilor. Această tabără este ultima organizată prin proiectul “Tabăra din Inima Satului” în acest an după cele organizate la Moldova-Nouă şi Moniom. În mod normal organizam şapte tabere, dar din cauza pandemiei celelalte patru nu au mai putut fi organizate. Ne dorim să recuperăm aceste tabere amânate în fiecare weekend după începerea şcolii, dacă vom fi sprijiniţi de către autorităţi.Copiii au nevoie de acest proiect care să le ofere siguranţă„

Bucurie, implicare, atenție, voie bună și distracție – sunt câteva dintre ingredientele unei activități pe care copiii de la Măureni au șansa să o experimenteze sub îndrumarea unor oameni deosebiţi.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto: Anita Radics

Cele mai citite

Related Articles