Gabriel Găină candidează la Consiliul Local Oţelu Roşu din partea USR Plus. Printre obiectivele sale se numără crearea de locuri de muncă, prin atragerea unor investitori străini din domenii creative, dinamice, moderne, dar şi stabilirea unui mediu favorabil dezvoltării civice, culturale şi artistice în comunitate. De asemenea, Gabriel Găină a mai spus că militează pentru promovarea meritocraţiei în sănătate şi educaţie, noi locuri de parcare a autovehiculelor şi piste de biciclete, justificate, de altfel, de numărul mare de ciclişti din oraş.

Propunerea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal pentru Primăria Reşiţa este Sebastian Purec. Economisţ cu experienţă în administraţie, acesta are o viziune sănătoasă faţă de modul cum ne-am dori noi şi cum ne-au spus oamenii că ar trebui să se dezvolte oraşul nostru, a spus preşedintele PPU Caraş-Severin, Răzvan Simulescu, despre Purec. Într-o conferinţă de presă, candidatul a afirmat că le va prezenta reşiţenilor o ofertă serioasă, una de onestitate şi corectitudine faţă de cetăţean. „Ar trebui ca singurii noştri aliaţi să fie reşiţenii. Mergem în alianţă cu reşiţenii şi sperăm să facem un rezultat bun. UAT-ul trebuie să propună nişte proiecte care să acopere anumite soluţii pentru comunitate şi să le implementeze cu succes. Este foarte important ca aceste proiecte să aducă un plus în bugetul local nu în plus la taxe şi impozite pentru a le putea întreţine”.

Partidul Naţional Liberal Caraş-Severin are o listă de 38 de consilieri judeţeni, printre liberalii selectaţi fiind şi nume noi. Pe doi dintre ei i-a ales Romeo Dunca, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Este vorba despre Cornel Galescu, aflat pe locul 5 pe listă, şi Marius Isac, care ocupă o poziţie mai joasă – 8 – însă pe care Romeo Dunca vrea să-l facă vicepreşedinte: „Aceeași părere am avut-o bună despre Marius Isac, căruia propunerea mea i s-a părut ceva greu de explicat. A venit și ma sunat după două zile să mă întrebe <De ce ați făcut lucrul ăsta?>. I-am răspuns, domnul Isac, este simplu cred în tine, doresc să mă ajuți şi sper că o vei face cu onestitate”.

La nivelul judeţului Caraş-Severin e nevoie de o viziune, dincolo de atacuri, dincolo de acuze, cred că o campanie electorală trebuie să se desfăşoare în acest sens cu fiecare candidaţ să spună ce îşi propune să facă, a declarat într-o conferinţă de presă Silviu Hurduzeu, candidat al Alianţei Pro Caraş-Severin, pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Cunosc problemele judeţului, am o experienţă bogată, am fost prefecţ am fost patru ani preşedinte de Consiliu Judeţean, sunt din Caraş-Severin, cunosc fiecare localitate a judeţului şi ştiu de ce este nevoie pentru ca judeţul să se dezvolte, a spus Hurduzeu.