Donald Trump ar pierde alegerile prezidențiale dacă scrutinul ar fi organizat acum. Noile sondaje CBS News / YouGov arată că fostul vicepreşedinte Joe Biden îşi menţine controlul asupra cursei prezidenţiale din 2020.

Democratul are avantaj față de rivalul republican atât la nivel național cât și în statele care pot decide rezultatul votului.

Democratul Joe Biden îl conduce cu 52% la 42% pe preşedintele Donald Trump la nivel național şi are un avantaj de 50% la 44% față de Trump în statul Wisconsin, punct cheie al luptei prezidenţiale din acest an.

Avantajul lui Biden de 10 puncte la nivel naţional, respectiv de 6 puncte în Wisconsin, este asemănător cu rezultatele din sondajele realizate înainte de convenţiile partidelor.

Biden deţinea un avantaj mediu de 7 puncte față de Trump în sondajele efectuate la începutul anului. Avantaj similar cu cel actual, de 8 puncte rezultat dintr-o medie a sondajelor recente.

Procentele lui Biden, în medie, nu au ajuns niciodată sub 4 sau 5 puncte, dar nici peste 10 puncte. Aceasta este o marjă destul de îngustă pentru alegerile din SUA.

Biden şi-a menţinut conducerea nu doar la nivel naţional, ci şi în statele care contează cel mai mult în aceste alegeri. El a fost în mod constant în faţa lui Trump, inclusiv în Arizona, Florida, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Comparativ, avantajul lui Hillary Clinton în acelaşi moment din 2016 a fost de doar aproximativ 3 puncte. Al lui Biden este mai mult decât dublu.

Agerpres