CSM Reșița a luat startul în ediția 2020-2021 a Ligii a doua de fotbal cu un meci acasă cu una dintre pretendentele la promovare în primul eșalon, Petrolul Ploiești.

Formația antrenată de Viorel Moldovan s-a impus, clar, cu 4-0, după ce la pauză scorul a fost 0-2. Rosso-nerii au avut un start de repriză bun, dar au început să cedeze teren din minutul 37 când Ekollo a înscris primul gol. Au urmat reușitele lui: Bratu în minutul 41, Vajushi în minutul 51 şi Roige în minutul 53.  CSM Reșița a ratat un penalti,  în minutul 74.

”O înfrângere rușinoasă,cer scuze susținătorilor noștri”,  a spus la final de joc antrenorul reșițenilor, Alexandru Pelici:

„Am început jocul bine, cred că în primele minute am avut două-trei ocazii clare de a marca. Din păcate, nu le-am fructificat şi, încet-încet, Petrolul a pus stăpânire pe joc. Am primit goluri pe greşeli elementare şi de neacceptat la acest nivel. E o înfrângere ruşinoasă, cer scuze celor care au venit astăzi alături de noi şi care cred în noi. Îmi pare rău, dar trebuie să mergem înainte şi să încercăm să recuperăm la Bacău punctele pierdute. E un prim meci, sunt multe lucruri de pus la punct, dar în primul rând trebuie să jucăm cu determinare şi ambiţie şi să nu cedăm. Pentru că dacă cedăm, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să luptăm până la ultima picătură de energie, asta e clar. Greşeli apar în joc, noi nu am profitat de ele, pentru că până în minutul 10 am fi putut avea lejer un avantaj de două-trei goluri. Dar fotbalul se joacă pe goluri, iar ei ne-au prins şi au marcat. Prea multe lucruri nu sunt de spus, e ruşinos, din păcate.”

”Nu este începutul de campionat pe care ni-l doream, dar putem recupera săptămâna viitoare”, a afirmat jucătorul Cristian Danci de la CSM Reșița:

„Cu siguranţă nu e debutul pe care ni-l doream. Am aşteptat foarte mult să începem campionatul, ne doream să-l începem bine. Prima etapă am stat, ardeam de nerăbdare să jucăm, dar din păcate am început cu stângul. Aşa e la fotbal, putem repara săptămâna viitoare ceea ce am stricat astăzi. Cu toate că şi astăzi am început foarte bine jocul, până în minutul 10 am avut două-trei situaţii clare de a marca. Ei, la prima ocazie au dat gol. Aici cred că s-a făcut diferenţa. După aceea, lor le-a ieşit totul, iar nouă ne-a mers tot mai rău. Am căzut un pic după primul lor gol,  venit la o minge aruncată în spatele nostru în diagonală şi o nesincronizare. Am fost un pic demoralizaţi, ei au profitat şi au venit peste noi, iar la o minge asemănătoare, tot aruncată în spate, au reuşit să facă 2-0. De aici, era foarte greu să mai revenim, cu toate că la pauză vorbisem şi ne doream să intrăm bine. Cu un gol reintram în joc şi mergeam peste ei, dar a venit acea fază, cu minge pierdută, contraatac… asta este. Nu pot spune că ne-au surprins, ştiam că joacă bine pe contraatac, că fac foarte bine tranziţia, dar, din păcate, n-am reuşit să-i oprim.”

Viorel Moldovan a apreciat jocul prestat de elevii săi, joc pe care și-l dorește pentru fiecare meci și pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga I:

Important pentru noi a fost ca astăzi să câştigăm, şi am făcut-o de o manieră categorică. Cam asta este echipa şi jocul pe care mi-l doresc. Sunt convins că vom prinde încredere, uşor-uşor vom regla lucrurile şi din punct de vedere tehnico-tactic. Mă refer aici la relaţiile de joc, la omogenitatea echipei, pentru că avem foarte mulţi jucători noi. Important era să câştigăm şi să luăm trei puncte astăzi, ca să putem construi pe o bază bună din punct de vedere mental. Mă bucur pentru băieţi, au reacţionat excelent, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să nu ne entuziasmăm prea tare, chiar dacă am practicat un joc consistent astăzi. Drumul este lung, trebuie să rămânem echilibraţi şi să strângem puncte pentru a accede în play-off. Trebuie să reușim anul acesta.”

Partida CS Mioveni – Gloria Buzău are loc tot duminică,6 septembrie, de la ora 18.30, meciul Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timişoara este programat luni, iar întâlnirea Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSM Slatina se va disputa marţi.

Rezultate înregistrate până acum, în etapa a II-a:

AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele – FC Metaloglobus Bucureşti 2-2

CS Concordia Chiajna – AFC Unirea 04 Slobozia 3-1

AFC Dunărea 2005 Călăraşi – ACS Fotbal Comuna Recea 3-0

AFC Farul Constanţa – CS Aerostar Bacău 1-0

FC Rapid – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2-1

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – FC U Craiova 1948 1-1

CSM Reşiţa – FC Petrolul Ploieşti 0-4.

Farul, Concordia, Rapid, Petrolul, U Cluj și U Craiova 1948 sunt echipe care și-au anunțat clar intențiile de promovare.