ACS Banat Girls Reşiţa a debutat sâmbătă, 5 septembrie în prima ligă de fotbal feminin. În primul joc din eşalonul I cărăşencele au evoluat cu Fortuna Becicherecu Mic, pe terenul sintetic din Valea Domanului. S-au impus jucătoarele timișene cu 5-0, echilibrul meciului rupându-se în ultima parte a reprizei a doua.

Până în minutul 70 scorul a fost doar 1-0, prin golul marcat de internaționala Laura Rus, născută în Bocșa. În ultima parte a jocului, reșițencele au cedat fizic și psihic și au urmat celelalte goluri înscrise, în ordine, de : Colesnicenco, Neacşu, Jivan și Laura Rus, care a punctat a doua oară, împotriva echipei sale de suflet.

”În teren suntem adversare, iar în afara lui prietene”, a menționat Laura Rus la final de joc, când a vorbit și despre această nouă postură pentru ea:

 „Este un sentiment destul de ciudat, pentru că, aşa cum am spus mereu, Banat Girls Reșița este echipa mea de suflet. Am fost mereu alături de fete, am o relaţie specială cu antrenorul Daniel Amariei, dar la acest meci am fost adversare şi a trebuit să-mi fac treaba. Sunt foarte bucuroasă pentru cele trei puncte. Fiind primul meci după atâtea luni, consider că am făcut un joc destul de bun, am respectat ceea ce ne-a cerut antrenorul şi suntem mulţumite de rezultat”.

”Am jucat cu un lot redus, deoarece avem 5 fotbaliste în carantină după ce au fost depistate cu Covid 19, a anunțat după încheierea jocului  antrenorul echipei ACS Banat Girls Reşiţa, Daniel Amariei:

„Am întâlnit o echipă foarte puternică, una dintre candidatele la câştigarea titlului. Fortuna a dominat tot jocul, cred că la noi s-a simţit foarte mult absenţa celor cinci fotbaliste testate pozitiv. Mi-aş fi dorit ca la debutul în Liga 1 să fi înregistrat un rezultat pozitiv şi aş fi vrut ca toate fetele să fie prezente, pentru că ştiu cât de mult şi-au dorit şi au tras la antrenamente în ultimele 7 săptămâni. Ţin să le felicit pe fete, multe au evoluat pe posturi pe care n-au mai jucat, dar nu am renunțat. Am intrat cu 0-1 la pauză şi îmi pare foarte rău că în ultimele 10 minute am luat trei goluri pe fond de oboseală, căldură. Am ”căzut” fizic și psihic. Din păcate, scorul a luat amploare din acest motiv. Felicit echipa oaspete, o felicit şi pe Laura Rus pentru joc, se vede că are valoare. Dorim echipei oaspete mult succes în continuare. Ne pare rău că nu am putut să retestăm fetele, ele sunt izolate și se simt foarte bine. Au urmat întocmai protocolul medical. Era mult mai bine pentru morarul nostru dacă debutam cu o victorie.”

De cealaltă parte tehnicianul formației vizitatoare Sorin Brîndescu s-a declarat mulțumit de evoluția fotbalistelor sale, care în acest an vizează ocuparea locul I în clasament:

„Pentru prima etapă de campionat, pe care am aşteptat-o foarte mult timp deoarece s-a tot schimbat data de start, am jucat destul de bine. Am controlat jocul de la un capăt la altul şi nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Am ratat destul mult, mai trebuie să lucrăm la finalizare. Cu această ocazie, chiar felicit portarul Reşiţei, care cred că este poate cel mai bun portar din Liga 1. Noi ne dorim să încheiem campionatul pe locul I”.

În următoarea etapă a Ligii I de fotbal feminin, pe 12 septembrie, ACS Banat Girls Reșița va evolua în deplasare la Vasaș Femina Odorhei.