Silviu Hurduzeu este susținut de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, pentru obținerea unui nou mandat de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Fostul premier a declarat într-o conferință de presă că va sta în județ, alături de Hurduzeu și echipa sa, până la finalul campaniei electorale:

„E unul dintre puținii oameni pentru care bag mâna în foc oricând că este un om cinstit, corect și care vrea binele cetățenilor. Insist prin a sublinia aceste calități pentru că sunt rare în politică, iar Silviu este unul dintre oamenii care va continua în modul lui, nu spectaculos, dar în modul lui, iar eu cred că cetățenii nu au nevoie de spectacol, au nevoie de fapte, în stilul lui în a face bine cetățenilor din Caraș”, a declarat Sorin Grindeanu.

La sediul  filialei Caraș-Severin a Partidului Ecologist Rămân a avut loc aseară conferința de alegeri a Biroului Județean, eveniment la care a participat și președintele PER, Dănuț Pop. Acesta a declarat că ecologiștii sunt discriminați și puși la zid de celelate formațiuni politice, dar cu toate acestea vor obține un scor bun la alegerile locale:

„Echipă unită, o echipă frumoasă, o echipă ambiţioasă. Am încredere deplină că vor face o frumoasă. Se vor mobiliza foarte bine pentru alegeri, după alegeri sunt convins că vor continua şi vor inchide şi cealaltă parte a judeţului care le-a mai rămas, şi o să ne pregătim pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte sigur că vor face o figură frumoasă şi vor avea un cuvânt de spus în acest judeţ” a declarat Dănuț Pop.

Partidul Ecologist Rămân este condus în Caraș-Severin de Valentin Armașu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Echipa candidatului PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca este și în acest sfârșit de săptămână în mijlocul cetățenilor pentru a discuta despre soluțiile la problemele comunităților locale. Alături de Romeo Dunca a fost deputata PNL  Valeria Schelean – Somfelean și candidații la consilieri județeni Ovidiu Rădoi, Marius Isac, Dumitru Rujan, Cristi Ciobanu, Mircea Teodorescu, Viorel Basag, Ioan Cojocariu și Doru Coșei. În fiecare localitate și-au prezentat proiectele candidații la Primării: Cristian Miclău la Băile Herculane, Vasile Ionașcă  la Topleț, Petru Hațegan la Iablanița și Nicolae Miuțescu la Lăpușnicel. Astăzi, liberalii se vor întâlni cu cetățenii din Valea Almăjului.

La nivel național, în cele 42 de circumscripții electorale, au fost desemnați un număr de 18793 de operatori de calculator și 3682 de rezerve. Tragerea la sorți pentru desemnarea  președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora va avea loc în data de 12 septembrie. În perioada 13-23 septembrie, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile minorităților naționale care participă la alegeri vor desemna reprezentanți în birourile electorale ale secțiilor de votare.