România – Irlanda de Nord 1-1, în Liga Naţiunilor la debutul selecţionerului Mirel Rădoi

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.

România a scăpat printre degete o victorie pe care o merita şi pe care nu a reuşit să şi-o asigure din timp, în ciuda faptului că a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus.

George Puşcaş (25) a marcat golul tricolorilor, iar Gavin Whyte a adus egalarea (86), la singura ocazie a nord-irlandezilor în acest meci. Josh Magennis a fost eliminat în min. 39, iar România a avut două bare în acest meci.

Prima repriză a fost una slabă, cu un joc încâlcit, lipsit de viziune din partea echipei antrenate de Mirel Rădoi, care nu şi-a creat ocazii clare de gol.

România a deschis scorul în urma unei faze fixe, portarul respingând şutul lui Stanciu (25), după care Chiricheş a recentrat pentru Puşcaş, care a trimis în plasă de la limita ofsaidului.

După pauză, pe fondul superiorităţii numerice, România a dominat jocul şi şi-a creat multe ocazii de gol, însă nu a reuşit să tranşeze disputa.

Puşcaş a trimis cu capul (54), dar portarul Peacock-Farrell a respins. Bancu a avut o acţiune pe care a încheiat-o cu o alunecare trimiţând mingea pe lângă poartă (58).

Hanca a reuşit o intercepţie în faţa lui Lewis (63), dar a şutat peste transversală. Alibec a tras de la circa 20 de metri, dar portarul a fost la post (64).

Peacock-Farrell s-a remarcat în min. 68, la şutul din unghi al lui Stanciu. Evans a fost aproape de autogol (72), trimiţând în bara propriei porţi la centrarea lui Bancu.

România a avut un contraatac supranumeric, portarul a respins şutul lui Puşcaş, după care Stanciu a reluat peste poartă de la circa 11 metri (80).

Irlanda de Nord a surprins apărarea echipei României nepregătită la o fază fixă, iar Gavin Whyte (86), scăpat din marcaj de Nistor, a reluat simplu în plasă.

România a avut imediat şansa golului, dar Alibec a şutat în bară (87). Ultima oportunitate a tricolorilor a fost ratată de Maxim (90+5), care a trimis acrobatic, dar pe lângă poartă.

Naţionala României va juca următorul meci luni 7 septembrie, cu Austria, favorita grupei, în deplasare.

România – Irlanda de Nord 1-1 (1-0)
Au marcat: George Puşcaş (25), respectiv Gavin Whyte (86).
Bucureşti, Arena Naţională
Liga Naţiunilor – Liga B, Grupa 1

agerpres.ro

De același autor

Related Articles