Partidul Naţional Liberal Caraş-Severin are o listă de 38 de consilieri judeţeni, printre liberalii selectaţi fiind şi nume noi. Pe doi dintre ei i-a ales Romeo Dunca, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Este vorba despre Cornel Galescu, aflat pe locul 5 pe listă şi Marius Isac, care ocupă poziţia a 8-a însă pe care Romeo Dunca vrea să-l facă vicepreşedinte.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al oraşului Oţelul Roşu, Simion Iancu Simi are ca obiective principale pentru mandatul 2020 – 2024, să creeze locuri de muncă dar şi să sigure locuitorilor un mediu de viaţă decent şi curat prin reorganizarea Serviciului de Salubritate. De asemenea îşi propune finalizarea staţiei de epurare şi canalizarea din oraş, reînfinţarea ansamblului Iedera cu dansatori, orchestră şi solişti sau montarea de panouri fotovoltaice pe blocurile din oraş.

Candidata la Primăria Municipiului Reşiţa, Ioana Todor Constantinescu împreună cu Organizaţia de Femei a Partidului Ecologist Român Caraş-Severin, s-a întâlnit cu mai multe cadre didactice din minicipiu. Au fost dezbătute nu doar problemele personalului din sistemul de învăţământ ci şi ale părinţilor având în vedere situaţia incertă în care aceştia se află din cauza stării alertă. Întâlnirile cu profesorii vor continua şi după terminarea campaniei electorale, uşile ecologiştilor cărăşeni rămânând deschise pentru profesorii membri sau simpatizanţi care doresc să se implice în aceste proiecte care au ca scop principal performanţa în educaţie.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, candidează pentru un nou mandat la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. El s-a întâlnit astăzi cu cetăţenii din satul Zăgujeni, aparţinător comunei Constantin Daicoviciu. În faţa Căminului Cultural, el a fost întâmpinat de localnici care i-au adresat întrebări despre proiectele aflate în implementare la Consiliul Judeţean şi despre obiectivele pe care le are pentru perioada 2020-2024. O întâlnire similară a avut loc ieri la Caransebeş, unde Silviu Hurduzeu a fost însoţit de Felix Borcean, candidat pentru funcţia de primar al municipiului.

Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, mâine, va avea loc, la sediul instituţiei din Bucureşti, tragerea la sorţi a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară cu ocazia alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie. Şedinţa va fi transmisă pe canalul de YouTube al Autorităţii Elecorale Permanente. Reamintim că, începând cu alegerile locale din 2016 a devenit funcţional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal. În acest senş în toate secţiile de votare există cel puţin un operator de calculator care verifică în sistem datele referitoare la fiecare alegător în parte.