Ştiri electorale 02.09.20 ora 18

Cred că ar trebui ca singurii noştri aliaţi să fie reşiţenii, a spus într-o conferinţă de presă, candidatul Partidului Puterii Umaniste la Primăria Reşiţa, Sebastian Purec. Mergem în alianţă cu reşiţenii şi sperăm să facem un rezultat bun. Sigur, mă refer la onestitate politică. Referitor la onestitatea administrativă şi financiară, observăm că, de cel puţin 6 ani, finanţările se obţin prin instituţii deja specializate ale Guvernului sau alte instituţii prin care putem avea acces către fondurile europene. UAT-ul trebuie doar să propună nişte proiecte care să acopere anumite soluţii pentru comunitate şi să le implementeze cu succeş a mai afirmat candidatul pentru Primăria Reşiţa.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, candidează pentru un nou mandat la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. El s-a întâlnit astăzi cu cetăţenii din comuna Păltiniş, iar în această după-amiază a discutat cu alegătorii din mai multe cartierele ale municipiului Caransebeş, despre proiectele aflate în implementare şi obiectivele pe care le are pentru perioada 2020-2024.

Există posibilităţi de finanţare pentru principalele proiecte care vor aduce dezvoltarea în Caransebeş. Modernizarea infrastructurii rutiere, precum şi reţeaua de apă şi canalizare sunt printre priorităţile care vor beneficia de sprijinul Guvernului PNL, afirmă Andra Pleşa – Consilier local şi candidat la funcţia de Primar al Municipiului Caransebeş. Despre toate aceste proiecte, ea a vorbit ieri cu vicepremierul Raluca Turcan, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş şi cu subsecretarul de stat al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Andrei Ungur.

Liderul ecologiştilor cărăşeni, Valentin Armaşu, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, anunţă că PER nu va face simplu act de prezenţă la alegerile locale din 27 septembrie, ci chiar va conta. Ioana Tudor Constantinescu, Alexandru Pascu, Gabriela Smarandache, Mioara Zuza şi Alexandru Gherman sunt doar câţiva dintre candidaţii Partidului Ecologist Român. Am promis că aducem alături de noi oameni tineri, care vor să facă o altfel de politică, interesaţi de mediu, turism şi cetăţeni, hotărâţi să facă lucruri bune pentru comunitate, a declarat Valentin Armaşu.

Candidatul Alianţei USR PLUS pentru Primăria Reşiţa este Daniel Toma. În conferinţa de lansare acesta a spus că a intrat în cursa electorală pentru că vrea să participe la dezvoltarea oraşului astfel încât oamenii să rămână aici, acasă. Fie că vorbim despre părinţi care muncesc în Austria, Germania sau Spania sau despre studenţii care pleacă la studii în Timişoara, toţi trebuie să revină, să-şi găsească un rost în acest oraş, a precizat Daniel Toma.

Conform legislaţiei în vigoare, la alegerile locale au dreptul să voteze cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă pe 27 septembrie. De asemenea, pot vota cetăţenii români care nu au fost puşi sub interdicţie sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe o durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

Cele mai citite

Related Articles