Știri electorale 02.09.20 ora 11

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al Oraviţei  îşi propune ca în mandatul său să facă din Oraviţa un oraş curaţ plăcut de către cetăţeni şi de către cei care îl vizitează. Sebastian Butan consideră că administrarea urbei, trebuie făcută prin consultări cu cetăţenii, îşi doreşte să promoveze proiecte după criteriul proiect de interes public. În programul său îşi propune să susţină investitorii locali şi să creeze facilităţi pentru toţi cei care doresc să investească în oraş.

Candidatul PSD pentru Primăria Oţelu Roşu este Luca Mălăiescu. Acesta a făcut un bilanţ al mandatului său din 2016-2020. Pe primul loc a pus proiectul privind asfaltarea străzilor în orașul de pe Valea Bistrei, spunând că își dorește un oraș cu adevărat european prin dezvoltarea infrastructurii. Modernizarea centrul orașului în trei etape de investiții, dar și asfaltarea străzilor în proporție de 98 % sunt cele mai importante proiecte ale administrației din Oțelu Roșu.

Reșița trebuie susținută să continue dezvoltarea, a declarat ieri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, aflat în vizită electorală în Caraş-Severin. Este esențial pentru autoritățile locale să nu stea numai să primească bani de la stat, ci să atragă cât mai mulți bani europeni pentru dezvoltare. Dacă până mai ieri se discuta despre modelul de dezvoltare locală de la Oradea, iată că a venit vremea în care și primarii din Caraș-Severin să aibă aceeași performanță de lăudat, a spus într-o conferinţă de presă ministrul Boloş. Acesta s-a întâlnit cu candidaţii liberali pentru Primării, Consilii locale şi Consiliul Judeţean.

Candidatul Pro România pentru funcţia de primar al oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu îşi doreşte să suplimenteze numărul de parcări din staţiune. Finanțarea pentru parcări poate fi obținută prin ADR Vest. Pentru stațiunile turistice pot fi accesate fonduri de 15 milioane euro pentru un proiect integrat. Aceste parcări sunt foarte importante pentru stațiune și dacă știi ce ai de făcut, se pot obţine banii, a spus Vasilescu.

Candidatul PNȚCD la Primăria Reșița este Lucian Ionescu, iar la Consiliul Local Reșița sunt pe listă, pe primele poziții de pe buletinele de vot: Lucian Ionescu, Dan Sârbu, Dumitru Bordan Dorel, Ioan Cătă, Letiția Aman şi Dorin Militaru. Campania electorală este astfel organizată, spun țărăniștii, încât să se abordeze toate cartierele mărginașe, să se asculte și să se consemneze toate doleanțele locuitorilor acestor cartiere.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a afirmat că, persoanele infectate cu noul coronavirus – atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale – vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă. În timpul votului, atât persoana care însoţeşte urna, cât şi votantul vor trebui să poarte masca de protecţie. Vor fi condiţii speciale doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă. Aici, cei care duc urna vor fi purta combinezoane, a mai declarat preşedintele AEP.

Cele mai citite

Related Articles