Pentru conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin au fost validaţi 7 candidaţi. Este vorba de Silviu Hurduzeu, propus de Alianţa Pro România, Valentin Armaşu de la Partidul Ecologist Român, Răzvan Simulescu propus de Partidul Popular Umanist Social Liberal, Romeo Dunca de la PNL, Andrei Plujar USR-PLUS , Ionuţ Popovici reprezentantul PMP şi Paul Vasile de la Partidul Verde. În total sunt peste 250 de candidaţi pe listele de consilieri judeţeni.

Propunerea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal pentru Primaria Reşiţa este Sebastian Purec. Economisţ cu experienţa în administraţie, acesta are o viziune sanatoasa faţa de modul cum ne-am dori noi şi cum ne-au spus oamenii ca ar trebui sa se dezvolte oraşul nostru, a spus preşedintele PPU Caraş-Severin despre Purec. Într-o conferinţa de presa, candidatul a afirmat ca le va prezenta reşiţenilor o oferta serioasa, una de onestitate şi corectitudine faţa de cetaţean.

Echipa Partidului Ecologist Român, filiala Reşiţa a toaletat ieri, trotuarul de pe strada Cireşului din Cartierul Lend. Acţiunea a fost coordonată de Alexandru Pascu, candidatului la Consiliul Local Reşiţa pe locul 2, cu participarea Ioanei Todor-Constantinescu, candidat la Primăria Municipiului Reşiţa. Ecologiştii spun că era necesar să intervină pentru că de pe terenul abandonat al unui locuitor, buruienile au invadat trotuarul blocând accesul pietonilor. Într-un comunicat de presă se menţionează că entuziasmul echipei PER a molipsit locuitorii zonei care s-au alăturat demersului curăţându-şi atât spaţiile verzi din faţa caselor cât şi domeniul public.

Siguranţa unei adiministraţii eficiente reprezinta miza alegerilor locale, iar într-o perioada grea atât din punct de vedere sanitar, cât şi economic şi social, România nu are nevoie de noi experimente, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Partidul Social Democrat are mii de candidaţi care şi-au demonstrat deja competenţa şi profesionalismul în administraţia publica. Sunt oameni de calitate, buni gospodari şi specialişti în domeniile lor de activitate, a mai scris Marcel Ciolacu pe o reţea de socializare.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al Oraviţei îşi propune ca în mandatul său să facă din localitatea cărăşeană un oraş curaţ plăcut atât de cetăţeni cât şi de către cei care îl vizitează. Sebastian Butan consideră că administrarea urbei, trebuie făcută prin consultări cu cetăţenii. El îşi doreşte să promoveze proiecte după criteriul proiect de interes public. În programul său îşi propune să susţină investitorii locali şi să creeze facilităţi pentru toţi cei care doresc să investească în oraş.

Liberalii cărăşeni au susţinere de la centru. O echipă a cabinetului Orban se află astăzi în vizită electorală în judeţ. În această dimineaţă, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul fondurilor europene Marcel Boloş au fost în Băile Herculane unde s-au întâlnit cu oamenii de afaceri şi au vizitat obiectivele realizate cu bani europeni. O acţiune similară a avut loc la Caransebeş, iar la această oră, la Reşiţa se poartă discuţii cu liberalii, candidaţi pentru Primării, Consilii locale şi Consiliul Judeţean.