Filiala Bocşa a Partidului Ecologist Român a început campania electorală prin acţiuni de ecologizare în zona de agrement a Lacului Medreș. Totodată, acolo au fost montate 6 containere pentru colectarea deșeurilor, ce vor fi predate astăzi Serviciului Public de Gospodarie Comunală Bocşa, ne-a transmis Daniel Nechita, președintele PER Bocșa, care este şi candidat la funcţia de primar al oraşului.

Ieri, candidatul PNL la președinția Consiliului Judeţean Caraş-Severin,   Romeo Dunca s-a întâlnit cu cetățenii din localitățile Cornereva, Verendin și Teregova. Alături de el au fost candidații la  consilier județean Ovidiu Radoi, Dumitru Rujan, Mircea Teodorescu şi Ioan Cojocariu. În fiecare localitate au prezentat problemele specifice candidații liberali la Primării: Petru Balaci la Cornereva, Ion Velescu la Verendin comuna Luncavița și Ilie Pîrvulescu la Teregova. S-a discutat și de proiectul Guvernului de introducere a gazului.

Reprezentanţii USR Caraş-Severin au trimis un comunicat de presă prin care atrag atenţia că în democrație, câștigătorii se stabilesc prin votul cetățeanului, nu prin confruntare violentă cu opozanții politici. Ei reclamă un incident produs la Biroul Electoral de Circumscripție Moldova Nouă pe fondul problemelor juridice legate de unele candidaturi. În acest sens a fost depusă şi o plângere la Poliţie pentru injurii aduse reprezentantului USR în BEC Moldova Nouă.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al Oraviței  își propune ca în mandatul său să facă din Oravița un oraș curat, plăcut de către cetățeni și de către cei care îl vizitează. Sebastian Butan consideră că administrarea urbei, trebuie făcută prin consultări cu cetățenii, își dorește să promoveze proiecte după criteriul proiect de interes public. În programul său își propune să susțină investitorii locali şi să creeze facilități pentru toţi cei care doresc să investească în oraș.

Cred că ar trebui ca singurii noștri aliați să fie reșițenii, a spus într-o conferinţă de presă, candidatul Partidului Puterii Umaniste la Primăria Reşiţa, Sebastian Purec. Mergem în alianță cu reșițenii și sperăm să facem un rezultat bun. Sigur, mă refer la onestitate politică. Referitor la onestitatea administrativă și financiară, observăm că, de cel puțin 6 ani, finanțările se obțin prin instituții deja specializate ale Guvernului sau alte instituții prin care putem avea acces către fondurile europene. UAT-ul trebuie doar să propună niște proiecte care să acopere anumite soluții pentru comunitate și să le implementeze cu succes, a mai afirmat candidatul pentru Primăria Reșița.

Țărăniștii şi-au lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, candidații  pentru Consiliul Local și Primăria Reșița. Candidatul PNȚ CD la Primăria Reșița este Lucian Ionescu, iar la Consiliul Local Reșița sunt pe listă, pe primele poziții de pe buletinele de vot: Lucian Ionescu, Dan Sârbu, Dumitru Bordan Dorel, Ioan Cătă, Letiția Aman şi Dorin Militaru. Campania electorală este astfel organizată, spun țărăniștii, încât să se abordeze toate cartierele mărginașe, să se asculte și să se consemneze toate doleanțele locuitorilor acestor cartiere.