Campania electorală pentru alegerile locale ce se vor desfăşura la data de 27 septembrie a început deja, iar autorităţile au anunţat regulile pe care candidaţii şi echipele lor trebuie să le repecte, în această perioadă, pentru a preveni infectările cu noul coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, însă mai sunt şi alte aspecte ce trebuie avute în vedere:

Pentru persoanele care participă la evenimente sau întruniri se va efectua triajul observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Regulile de acces și de protecție individuală se vor afișa în locuri vizibile în spațiile în care se desfășoară evenimente sau întruniri. În mod obligatoriu toți participanții vor purta mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Se va asigura o distanță fizică de minim 1 metru între participanții la evenimente și întruniri, inclusiv cele desfășurate pe stradă sau din ușă în ușă.

Administraţia publica locala are nevoie de transparenţa şi de lideri curajoşi care vor sluji comunitaţii, declara preşedintele Partidului Mişcarea Populara, Eugen Tomac. Lupta va fi destul de grea pentru ca nu s-a reuşit realizarea unei coaliţii din partea formaţiunilor de dreapta, susţine acesta:

Din păcate am găsit o abordare inflexibilă din partea PNL şi a USR. PSD are aproape 2000 de primari din cei aproape 3200. Au şi vreo 28 de preşedinţi de Consiliu Judeţean din 41. Realitatea politică ne va trezi într-un scenariu extrem de sumbru

În Caraş-Severin, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, candideaza Ionuţ Popovici.

Propunerea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal pentru Primaria Reşiţa este Sebastian Purec. Economisţ cu experienţa în administraţie, are o viziune sanatoasa faţa de modul cum ne-am dori noi şi cum ne-au spus oamenii ca ar trebui sa se dezvolte oraşul nostru, a spus preşedintele PPU Caraş-Severin despre Purec. Într-o conferinţa de presa, candidatul a afirmat ca le va prezenta reşiţenilor o oferta serioasa, una de onestitate şi corectitudine faţa de cetaţean.

Romeo Dunca, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a continuat întâlnirile cu cetaţenii. Astazi a fost prezent în Caransebeş, Marga şi Bucova, însoţit de candidaţii Andra Plesa, Nicolae Preda şi Romeo Raduţa. Pe Valea Bistrei din echipa au facut parte deputata Valeria Schelean- Şomfelean, candidaţii la consilier judeţean Ovidiu Radoi, Mircea Teodorescu, Marius Beşliu şi Ioan Cojocariu, precum şi Doru Cîrdei. Împreuna cu cetaţenii s-au analizat soluţiile pentru rezolvarea problemelor comunitaţilor locale.