Ştiri electorale 29.08.2020 ora 11

La functia de primar al Resitei au fost validati toti cei 8 candidati. Este vorba despre Ionut Chisalita de la Alianta Pro Caras-Severin, Ioan Popa de la PNL, Cosmin Drăgilă candidatul propus de PRM, Sebastian Purec de la PPU, Lucian Ionescu PNŢCD, Lucian Voina de la PMP, Ioana Todor Constantinescu de la PER si Daniel Toma de la Alianta USR-Plus. În municipiul Caransebes vor intra în cursa electorala 5 candidati. Cristian Fiuleşi propus de PNŢCD, Felician Pasere- Pro România şi Alde, Felix Borcean independenţ Andra Plesa de la PNL si Dragos Curelea de la Alianta USR-Plus.

În Caras-Severin au drept de vot peste 265 de mii de persoane. În Resita sunt 71.792 de alegatori, iar în Caransebes 24.735. Pe 27 septembrie vor fi deschise 365 de secţii de votare. Majoritatea dintre ele vor fi amplasate în aceleaşi locaţii, dar sunt şi câteva excepţii, spune directorul filialei Vest a Autoritatii Electorale Permanente, Nicolae Amzoi.

Daniel Toma, candidatul Alianţei USR PLUS pentru funcţia de primar al Reşiţei, a luat la pas zonele mai puţin vizitate din oras. El spune ca din discutiile avute cu cetatenii de pe strazile Butovăţ, Fragilor si Pandurilor a aflat ca este nevoie de drumuri asfaltate, presiune la apa si canalizare. La rândul sau, Andrei Plujar, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caras-Severin a declarat cu titlu de gluma ca poate nu ar fi o idee rea sa avem alegeri tot la 6 luni pentru ca perioada electorala este singura perioada în care pare ca se mişca ceva şi în judeţul nostru.

Siguranţa unei adiministraţii eficiente reprezinta miza alegerilor locale, iar într-o perioada grea atât din punct de vedere sanitar, cât şi economic şi social, România nu are nevoie de noi experimente, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în debutul campaniei electorale. Partidul Social Democrat are mii de candidaţi care şi-au demonstrat deja competenţa şi profesionalismul în administraţia publica. Sunt oameni de calitate, buni gospodari şi specialişti în domeniile lor de activitate, a mai scris Marcel Ciolacu pe o reţea de socializare.

Candidatul PNL la Primaria Resita, Ioan Popa a prezentat ieri echipa liberala ce candideaza la Consiliul local. Evenimentul s-a consumat în Parcul Copilului din cartierul Lunca Bârzavei. Popa a spus ca vrea sa fie înconjurat de oameni energici, de oameni care sunt repere în oras:

“Adi Dacica este un om care a antrenat generaţii de sportivi, Borza Alexandru este profesor universitar şi este un om cunoscut în Banatul de munte, o am pe Felicia Quint pe care am rugat-o să vină alături de mine, îl am pe Raul Siladi pe care l-am rugat să vină alături de mine, Luci Dobre, care este în domeniul lui un antrenor apreciat şi renumit. Luci peia mi-a stat aproape cu Mădălina Chiosa şi proiectele de şcoală duală, de stomatologie în şcoli care sunt făcute în echipă cu ele”.

De același autor

Related Articles