Prefectul Liliana Oneț a condus vineri, 28 august ședința Comitetului Local de Combatere a Bolilor în cadrul căreia au fost  declarate  trei focare noi de pestă porcină africană. Au fost confirmate două noi focare la porci domestici în localitățile Criciova și Recaș, respectiv un focar la mistreți pe Fondul cinegetic Tapia, aparținător de Ocolul Silvic Lugoj.

Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarelor de pestă porcină africană la porcii domestici astfel:

Pentru focarul de pestă porcină africană de la Criciova:

Zona de protecție: Jdioara, Criciova

Zona de supraveghere: Nădrag, Crivina, Botești, Jurești, Bârna, Tapia, Oloșag, Știuca, Drinova, Măguri, Cireșu, Găvojdia, Jena, Sălbăgel din județul Timiș și Sălbăgelu Nou, Sacu și Tincova din județul Caraș-Severin.

În ceea ce privește focarul de pestă porcină africană din Fondul cinegetic Tapia, județul Timiș, a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost  găsite cadavrele de mistreț.

Zona afectată este formată din :

zona infectată cu o rază de 8 km cuprinde localitățile: Găvojdia, Măguri, Cireșu, Drinova, Botești, Crivina, Jdioara, Nădrag, Criciova, Jena.

zona tampon de înca 5 km în exteriorul zonei infectate cuprinde localitățile: Hăuzești, Oloşag, Fârdea, Jurești, Bârna, Sărăzani, Botinești, Pogănești, Tapia, Lugojel, Știuca, Sălbăgel şi Zgribești.

Cetățenii sunt rugați să nu intre în aceste zone pentru cules de fructe de pădure, ciuperci, adunat masă lemnoasă (sau alte motive), având în vedere faptul că virusul este extrem de contagios și îl pot transporta în localități şi gospodării și infecta în masă alte suine.