[FOTO-AUDIO] Cei mai buni luptători cadeţi ai României se pregătesc la mare sub coordonarea reșițeanului Florin Dință

222

Luptătorii, componenți ai Centrului Naţional de juniori mici care funcţionează la Reşiţa, se află în această perioadă la mare, pentru un cantonament de 10 zile.

Această perioadă de pregătire de la Costineşti este concepută ca o  reacomodare la efort înaintea reîntoarcerii în municipiul de pe Bârzava.

Tinerele speranţe ale luptelor româneşti se pregătesc intens sub coordonarea prof. Florin Dinţă, care face parte din colectivul tehnic al Centrului de la Reşiţa.

Sunt aici cu unsprezece sportivi, dintre care cinci sunt chiar de la Reşiţa. Este vorba despre Gabriel Radu, Cosmin Roman, Brian Techerean şi Giovani Ciopragă, care sunt legitimaţi la CSM Reşiţa, şi Andrei Bărbulescu, care  este sportivul grupării CSS Reşiţa. Lotul este completat de doi sportivi de la Amara, doi de la Cluj, un sportiv de la Deva şi unul de la Timişoara”, a afirmat antrenorul Florin Dinţă.

Stagiul de la Costineşti se va încheia în data de 31 august, după care cei mai buni juniori mici ai României vor continua pregătirea în centrul naţional de la Reşiţa.

De pregătirea cadeţilor performeri ai țării se vor ocupa în continuare: antrenorul emerit Adrian Dacica  și prof. Florin Dinţă.

Luna viitoare vor fi și primele competiţii pe timp de pandemie, dar contactul direct între luptători încă nu e permis. Federaţia de specialitate  a decis să organizeze într-o variantă inedită campionatele naţionale ale tinerilor performer, la categoriile Under 15 (13-15 ani), juniori 4 (12-13 ani) şi juniori mici (9-11 ani). Vor fi întreceri pe trasee aplicative, care elimină contactul direct dintre cei doi sportivi care se înfruntă.

Concursul se va desfăşura pe un traseu de 50 de metri, cu următoarele provocări: mers târâș pe sub obstacole (10m), rostogolire (10 rostogoliri), sărituri pe lada de gimnastică (10 sarituri), tur de șold (10 tur de şold cu manechinul) şi săritura peste obstacole (5 obstacole).

 “Pe timp de criză, pe timp de pandemie, este ceva util pentru toţi sportivii să aibă concursuri. Şi noi vrem să participăm la întreceri, pentru că Reşiţa are mulţi luptători de perspectivă, U15 şi mai mici. Este o iniţiativă bună a Federaţiei Române de Lupte, pentru menţinerea în formă a sportivilor. Traseele acestea applicative dezvoltă aptitudinile specifice luptătorilor și reprezintă o variantă bună pe perioada pandemiei”, a mai afirmat Florin Dinţă.

Campionatele rezervate luptătorilor din categoria U15 şi mai mici se vor desfăşura la Constanţa, între 7 şi 12 septembrie.