Migranţi depistaţi la frontiera cu Serbia şi Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, şapte cetăţeni turci,  care au încercat să intre ilegal în România şi patru ceţăţeni indieni, posesori ai unor permise de şedere temporară în România, care încercau să treacă ilegal frontiera din România  în Ungaria.

În data de 21.08.2020, acționând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara au desfășurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, au fost oprite pe comunicaţia DN6, între localităţile Biled şi Becicherecu Mic, două autoturisme, care circulau în regim de taxi, conduse de doi cetățeni români. În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au fost depistaţi şapte cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.  

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni turci, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani și au încercat să intre ilegal din Serbia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şapte cetăţeni străini, iar cei doi cetăţeni români sunt cercetați pentru trafic de migranți.

Şi poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat, în dimineaţa zilei de 22.08.2020, în jurul orei 05.00, la aproximativ 300 m de frontiera cu Ungaria, patru cetăţeni indieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 41 de ani.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că sunt posesorii unor permise de şedere temporară pe teritoriul României şi au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera pe jos, în Ungaria, pentru a ajunge în ţări din Vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De același autor

Related Articles