OMS crede că pandemia ar trebui să ia sfârşit în maxim doi ani

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 22,9 milioane de infectări şi 798.000 de decese şi cresc temerile privind declanşarea celui de-al doilea val.

OMS transmite că pandemia ar trebui să ia sfârşit în maxim doi ani.

Un sfert din numărul total de cazuri, peste 5,6 milioane, au fost înregistrate în SUA, unde peste 175.000 de persoane au fost ucise de COVID-19, potrivit datelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins.

Brazilia, a doua cea mai afectată ţară, are mai mult de 3,5 milioane de infectări, iar numărul morţilor a ajuns la peste 113.000, cu mai mult de 1.000 de persoane decedate doar în ultimele 24 de ore.

Alte trei ţări din America Latină: Peru, Mexic şi Columbia au depăşit o jumatate de milion de cazuri, în timp ce Argentina are 330.000, iar Chile se apropie de 400.000. În Asia, India e ţara cea mai afectată, cu 2,9 milioane de infectări şi 55.000 de decese, în timp ce pe continentul african, Africa de Sud a trecut de pragul de 600.000 de infectări.

În Europa cresc temerile privind cel de-al doilea val al pandemiei. Spana a înregistrat petru a patra zi la rând peste 3.000 de noi cazuri, iar autorităţile au sfătuit populaţia din zonele cele mai afectate să stea acasă.

Germania şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească la Bruxelles din cauza situaţiei epidemiologice în oraş, iar rata de infectare a crescut semnificativ şi în Marea Britanie, Franţa şi Italia, unde s-au înregistrat ieri 947 de cazuri noi.

Între timp, OMS a transmis că pandemia ar trebui să ia sfârşit în mai puţin de doi ani, pentru că există tehnologia care va permite găsirea unor tratamente eficiente.

romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles