Caransebeș: Platforme subterane de colectare a deșeurilor în cartierul Pipirig

Primăria municipiului Caransebeș a recepționat joi, 20 august, primele două platforme subterane de colectare a deșeurilor, situate în cartierul Pipirig, pe Aleea Sportivilor și pe strada Pavel Chinezu.

Fiecare container din inox va fi inscripționat cu tipul de deșeu care va fi colectat, iar platformele vor fi predate pentru administrare către Transal Urbis. Deocamdată există o mică problemă, afirmă primarul Felix Borcean:

Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș

Sunt puțin dezamăgit doar pentru că nu există o compatibilitate între containerele existente și platformele acestea hidraulice, dar o să le achiziționăm în cel mai scurt timp, am și vorbit cu furnizorii. Capacitatea e acelor tradiționale din plastic, doar că acestea nu se potrivesc din cauza capacului și trebuie să fie adaptate, sunt containere speciale pentru aceste platforme. Dacă e să vorbim de valoarea investiției, o astfel de platformă cu opt containere costă în jur de 115.000 de lei fără TVA și în prima fază vor fi instalate cinci astfel de platforme în Caransebeș, vom vedea reacția populației și, probabil, în următorul an vom încerca să înlocuim toate platformele din Caransebeș cu astfel de containere îngropate sau la suprafață, dar mult mai estetice vizual. Pentru un astfel de punct valoarea containerelor se ridică la circa 20.000 de lei, vorbim de containerele care să fie potrivite pentru platforma îngropată”.

Platformele subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere pentru deșeuri în amestec/biodegradabile, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă. În plus, platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor, sunt ermetice la infiltrațiile de apă și nu permit accesul rozătoarelor în incinta cuvei din beton.

Cele mai citite

Related Articles