Unităţile de învăţământ din Caraş-Severin care la începerea anului şcolar nu au apă curentă şi toalete funcţionale, nu vor fi deschise. Avertismentul a fost transmis astăzi de prefectul Cristian Gâfu, care a anunţat că vor fi controlate toate şcolile şi că, acolo unde nu se respectă condiţiile de igienă, se vor aplica amenzi.

Pentru şcolile care se confruntă cu aceste probleme, Cristian Gâfu a sugerat soluţia instalării unor toalete ecologice şi a unor bazine mobile cu apă potabilă. Prefectul a atenţionat UAT-urile din judeţ că verificările vor fi făcute la faţa locului şi că nu se va baza doar pe informări primite din partea primăriilor.

Prefectul a subliniat importanţa asigurării condiţiilor de igienă în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, înainte de începerea activităţii. Cristian Gâfu a anunţat că vor fi controlate toate unităţile de învăţământ şi că, acolo unde nu se respectă condiţiile de igienă, respectiv nu există apă potabilă sau toalete, se vor aplica amenzi şi începerea activităţii specifice nu va fi autorizată. Pentru unităţile care se confruntă cu aceste probleme, Cristian Gâfu a sugerat soluţia instalării unor toalete ecologice şi a unor bazine mobile cu apă potabilă. Prefectul a atenţionat UAT-urile din judeţ, că verificările vor fi făcute la faţa locului şi că nu se va baza doar pe informări primite din partea primăriilor. De asemenea, prefectul a precizat că în problema asigurării condiţiilor de igienă în şcoli şi grădiniţe toleranţa va fi zero şi că se va verifica inclusiv funcţionalitatea toaletelor şi a sistemelor de alimentare cu apă potabilă, precum şi accesul copiilor la aceste facilităţi, deoarece în prima parte a anului s-au primit sesizări de la cetăţeni despre faptul că există şcoli în judeţul nostru unde s-au inaugurat cu mare fast grupuri sanitare noi, dar elevii nu au acces la ele sau acestea sunt nefuncţionale.