Alertă de vreme rea în vestul ţării. Meteorologii au emis avertizări de ploi și cantități de apă însemnate

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în intervalul orar 12:00 – 18:00. Între judeţele vizate se numără Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

De la ora 18:00 va intra în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Atenţionarea este valabilă până mâine, ora 13:00.

Astfel, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

De asemenea, tot de la ora 18:00 și până mâine, ora 13:00, va întra în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De același autor

Related Articles