Serviciile de transport aerian, ţigările şi conservele din fructe s-au scumpit cel mai mult în iulie

Apropierea concediilor a făcut ca preţul serviciilor de transport aerian să crească, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Acestea s-au scumpit cu 13,83%, o contribuţie importantă având-o şi pandemia care a generat cumpărări de bilete de avion cu o săptămâna sau chiar două înaintea zborului, momente în care biletele sunt mai scumpe.

Tot la capitolul creşteri putem trece tutunul şi ţigările la al căror preţ s-au mai adăugat 2 procente dar şi conservele de fruncte care s-au scumpit cu 0,42%.

Potrivit datelor INS serviciile de telefonie s-au ieftinit în iulie cu 0,02% faţă de iunie, dar au crescut cu 0,61% faţă de luna decembrie a anului trecut.

Schimbările operate în piaţa energiei, începând cu 1 iulie, au adus ieftiniri pentru consumatori, preţul scăzând, în medie cu 2,24% faţă de luna iunie, în timp ce legumele proaspete apărute din abundenţă în pieţe au făcut ca preţul acestora să scadă cu mai bine de 5 procente, iar românii să nu mai cumpere atâtea legume conservate ca în luna precedentă.

Cele mai citite

Related Articles