Premierul Ludovic Orban: Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

Premierul Ludovic Orban, a anunţat că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. Orban a precizat că orice decizie se va lua va ţine cont de contextul epidemiologic şi că nu se doreşte impunerea niciunei alte restricţii.

“Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a precizat Ludovic Orban, la sediul PNL.

“Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a menţionat premierul.

Premierul a mai spus că la nivelul actual de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele două săptămâni, pot fi organizate alegerile locale, cu condiţia respectării regulilor de protecţie sanitară.

“Dacă ne uităm la evoluţia în ultimele două săptămâni, putem constata că am reuşit să oprim creşterea. Este un lucru destul de important. Dacă creşterea numărului de cazuri este extrem de mică iar dacă luăm pe săptămâni, vom vedea că există o limitare clară a răspândirii virusului. Sigur că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte decizii legate de organizarea diferitelor tipuri de activităţi luăm, avem nevoie de colaborarea oamenilor. Cu cât mai mulţi români respectă regulile, cu atât riscul de răspândire a virusului este mai mic. Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice, care s-a înregistrat în ultimele 2 săptămâni, se pot organiza alegerile”, a precizat Orban, întrebat, la sediul PNL, dacă, în condiţiile actuale, pot fi organizate alegerile locale, programate în 27 septembrie.

Cele mai citite

Related Articles