[AUDIO] Jandarmii montani se reîntorc pe Muntele Mic la ordinul ministrului Vela

Turiștii care aleg să-și petreacă vacanța pe Muntele Mic vor avea sprijin din partea jandarmilor cărășeni.

Ministrul de interne, Marcel Vela a  semnat ordinul prin care se reînființează Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic.

„Era normal ca să asigurăm ordinea publică și siguranța turiștilor în ambele puncte de interes turistic din Caraș-Severin, Semenic și Muntele Mic. Vă reamintesc că Muntele Mic a fost declarată stațiune turistică de interes național de actualul Guvern. În plus, nu peste multă vreme, în zona  Poiana Mărului-Muntele Mic, Țarcu și Nedeea se va dezvolta una din cele mai spectaculoase stațiuni montane din România. Banatul montan merită toată atenția Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat pentru postul nostru de radio, ministrul Vela.

Organigrama Inspectoratului de Jandarmi Județean „General de brigadă Vasile Zorzor” Caraș-Severin va fi suplimentată cu 10 posturi de subofiței. Ordinul ministerial intră în vigoare începând cu 15 august.

Decizia ministrului vine ca urmare a mai multor discuții purtate, încă de anul trecut, cu comandantul Inspectoratului de Jandarmi, colonelul Alexandru Tobă. Acesta a solicitat reînființarea Postului montan, ținând cont că în sezonul de iarnă, stațiunea Muntele Mic atrage câteva mii de turiști.

Cele mai citite

Related Articles