Paturile dedicate pacienţilor cu SARS-CoV 2 de la Spitalul Municipal din Caransebeş sunt ocupate în proporţie de 80%

Paturile dedicate pacienţilor cu SARS -CoV 2 de la Spitalul Municipal din Caransebeş sunt ocupate în proporţie de 80%, cu respectarea măsurilor de protecţie şi a circuitelor medicale.

Unitatea medicală primeşte în continuare urgenţele majore din toate specialităţile aflate în structura spitalului. “Încercam să fim cât mai aproape în întâmpinarea nevoilor medicale ale pacienţilor şi speram să trecem cu bine peste această perioadă”, este mesajul transmis de managerul unităţii medicale, Gheorghe Borcean.

În cursul zilei de ieri, o gravidă confirmată cu noul coronavirus a născut prin cezariană la Spitalul Municipal din Caransebeş. Întreaga procedură chirurgicală a fost executată corecţ astfel încât atât mama cât şi copilul se prezintă în condiţii normale. Cei doi rămân sub atenta supraveghere a echipei medicale, în prezent starea acestora de sănătate fiind una bună.

Vă reamintim că din această săptămână la Spitalul Municipal din Caransebeş se vor face teste pentru depistarea COVID-19 cu aparatul real time PCR aflat în custodia unităţii medicale.

Laboratorul nostru va putea efectua teste PCR real time pe aparatura aflată în custodia noastră de la firma cu care am externalizat serviciile de laborator. Facem tot posibilul să funcţioneze şi aparatul achiziţionat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, aici au fost câteva probleme cu reactivii, cu circuitele, dar în două săptămâni sperăm să putem face teste şi cu acest aparat”, ne-a mai declarat managerul Gheorghe Borcean.

De același autor

Related Articles