[AUDIO] Pandemia a suspendat călătoria cu bacul peste Dunăre. Echipajul a fost lăsat cu ochii-n soare

Călătoria cu bacul peste Dunăre de la Moldova Nouă la Golubăț a fost suspendată în perioada pandemiei.

Personalul care se ocupă de acest proiect transfrontaslier are de suferit, spune primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma. În plus, nu au fost găsite soluții pentru a sprijini acest proiect extrem de important pentru turismul din Clisura Dunării. Edilul a participat la o întâlnire a Asociației Orașelor din România, la care a luat parte și ministru muncii, dar fără niciun rezultat.

Nu știu cum au reușit această performanță să nu includă această activitate de trecere a frontierei cu bacul în zona în care poți primi șomaj tehnic. Nu am avut un feedback pozitiv de la doamna ministru. Probabil, compania care administrează această activitate (SC Eoliana) va da în judecată ministerul și AJOFM.

Administratorul de la SC Eoliana, Alina Bărbulescu, susține că proiectul transfrontalier riscă să fie compromis, pentru că nu pot fi atinse obiectivele impuse de autoritățile care au asigurat finanțarea.

Noi nu avem cum să ne desfășurăm activitatea din moment ce frontiera este închisă. Am depus toate documentele către AJOFM pentru acordarea de șomaj tehnic, dar nu am primit niciun răspuns oficial. Practic, nu se pot atinge indicatorul proiectului, legat de numărul de călători și scopul proiectului. În plus, riscăm să pierdem personalul calificat pentru operaționalizarea ambarcațiunii. Noi oricum, abia am găsit un căpitan și marinari, pe care acum riscăm să-i pierdem pentru că nu este normal să stea fără bani.

Cele mai citite

Related Articles