UTA Arad şi FC Argeş au promovat în Liga I; CS Mioveni, la baraj

UTA Arad şi FC Argeş au promovat în Liga I de fotbal, în urma meciurilor de duminică din ultima etapă a play-off-ului Ligii a II-a, iar CS Mioveni va juca un baraj cu echipa clasată pe locul 6 în primul eşalon.

FC Argeş a obţinut in extremis promovarea, după ce Rapid a egalat-o pe Turris-Oltul Turnu Măgurele în al şaptelea minut al prelungirilor (90+7). Turris a deschis scorul prin Adrian Voicu (60), din lovitură liberă, iar giuleştenii, care aveau şanse mici de a reuşi promovarea, au egalat tot în urma unei faze fixe, la ultima acţiune a partidei, Amir Jorza înscriind în urma unei învălmăşeli în careu.â

FC Argeş a remizat acasă cu liderul UTA Arad, 1-1. Oaspeţii au deschis scorul prin Alexandru Ioniţă I (40 – penalty), dar piteştenii au egalat după pauză prin tânărul Răzvan Matiş (53), cu un şut din voleu. Vasile Buhăescu (FC Argeş) a trimis în bară din lovitură liberă în ultimele momente ale partidei.

În alt meci din etapa a 5-a a play-off-ului Ligii a II-a, Petrolul Ploieşti, fără şanse de promovare înaintea rundei, s-a impus neaşteptat în faţa formaţiei CS Mioveni, în deplasare. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a deschis scorul rapid, prin Mihai Işfan (5), dar petroliştii au punctat de două ori, prin Sergiu Arnăutu (39) şi Andrei Răuţă (58), ratând alte situaţii de gol.

UTA revine în prima ligă după 12 ani, echipa arădeană retrogradând la finalul sezonului 2007-2008. FC Argeş va evolua din în eşalonul de elită după 11 ani, echipa retrogradând la finalul stagiunii 2008-2009. CS Mioveni a retrogradat din Liga I la capătul sezonului 2011-2012.

Departajarea între FC Argeş şi CS Mioveni, care au fost la egalitate de puncte, s-a făcut prin faptul că CS Mioveni a beneficiat de rotunjire pentru play-off.

Rezultate:
CS Mioveni – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (1-1), Stadion Orăşenesc – Mioveni
Au marcat: Mihai Işfan (5), respectiv Sergiu Arnăutu (39), Andrei Răuţă (58).

FC Rapid Bucureşti – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele 1-1 (0-0), Stadion Regie – Bucureşti
Au marcat: Amir Jorza (90+7), respectiv Adrian Voicu (60).
Cartonaş roşu: Denis Ispas (Turris, 90+7).

FC Argeş – AFC UTA Arad 1-1 (0-1), Stadion ”Nicolae Dobrin” – Piteşti
Au marcat: Răzvan Matiş (53), respectiv Alexandru Ioniţă I (40 – penalty).

Clasament final – play-off
1. UTA Arad 30 puncte
2. FC Argeş 27 puncte
—————————
3. CS Mioveni 27
……………………….
4. Turris-Oltul Turnu Măgurele 26
5. Rapid 25
6. Petrolul Ploieşti 25
AGERPRES

De același autor

Related Articles