Spania este prima ţară care recunoaşte că a intrat în recesiune

Spania este prima ţară care recunoaşte că a intrat în recesiune, anunţând că Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere fără precedent, de 18,5%.

Spania a înregistrat o scădere istorică a PIB-ului, în al doilea trimestru al anului, un declin de 18,5% ce a anulat tot progresul înregistrat în ultimii şase ani de redresare după criza financiară globală, potrivit datelor publicat vineri de Institutul Naţional de Statistică, transmite Reuters.

Contractarea economică de 18,5%, mai gravă decât prognoza analiştilor, de 16,6%, vine după delinul de 5,2% înregistrat în primul trimestru al anului, ceea ce aduce Spania, cu un ritm record, în cea mai abruptă recesiune din istorie.

Spania a înregistrat 24 de trimestre consecutive de creştere economică, până în primul trimestru al acestui an şi începuse să îşi revină pe deplin după criza financiară din 2008.

Guvernul preconizează o contractare de 9,2% în 2020, ce depăşeşte scăderea din timpul crizei financiare din 2008 – 2013 şi afirmă că se aşteaptă la o creştere de 6,8% în 2021. 

De același autor

Related Articles